Ο χρόνος είναι ζωή

By

Σέβομαι τον χρόνο του άλλου. Δεν τον απασχολώ με φλυαρίες και ανούσια πράγματα, δεν πλατειάζω και δεν “πλαταίνω” το χρόνο. Ο χρόνος είναι η ζωή η ίδια, και η σπατάλη του χρόνου συνιστά ενός είδους έγκλημα! Πιθανόν να μην το γνώριζες αυτό, αλλά το “σκότωμα” του χρόνου είναι το σκότωμα της ίδιας της ζωής…
1-Ο-χρόνος-είναι-ζωή

Μάλιστα, έχει ειπωθεί ότι στο μέλλον, το να ξοδεύεις το χρόνο του άλλου θα ισούται με δολοφονία! Και αν το καλοσκεφτείς, ισχύει λογικά, γιατί το να αφαιρείς μια ζωή σημαίνει ότι αφαιρείς στο άτομο το χρόνο για να ζήσει, να μάθει και να εξελιχτεί.

Και μπορεί κιόλας ο λόγος που ίσως καθυστερεί η ζωή σου σε κάποια πράγματα, να οφείλεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν ξόδεψες το χρόνο και την ενέργεια κάποιων άλλων, ή και τη δική σου. Κι έτσι τώρα νιώθεις να μην ζεις αρκετά γρήγορα, δηλαδή σύμφωνα με την σωστή ταχύτητα εξέλιξης που θα έπρεπε να έχεις για να είσαι υγιής και επιτυχημένος.

Γιατί ζω γρήγορα και σύμφωνα με την εξέλιξη δεν σημαίνει να ζω σε μια φρενίτιδα και σε βιασύνη – σε τέτοιες περιπτώσεις οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν όσα συμβαίνουν, άρα δεν ζουν ουσιαστικά, άρα σπαταλάνε χρόνο, άρα ζουν αργά! Ακόμα κι αν φαινομενικά απασχολούνται με πολλά πράγματα και δεν προλαβαίνουν…
2-Ο-χρόνος-είναι-ζωή

Ο χρόνος συμπυκνώνεται όσο ο άνθρωπος αυξάνει σε ενέργεια και συνειδητότητα. Ο χρόνος “αραιώνει” όσο σπαταλά κανείς την ενέργειά του. Έχεις παρατηρήσει την έλλειψη συγκέντρωσης και αποτελεσματικότητας όταν δεν έχεις ενέργεια; Σου παίρνει περισσότερο χρόνο να κάνεις κάποια εργασία. Γι’ αυτό την ενέργειά σου να την φυλάς σαν την ίδια τη ζωή – η ενέργεια είναι χρόνος.

Πράγματα που ξοδεύουν τρομερό χρόνο κι ενέργεια απ’ τη ζωή σου, είναι τα ναρκωτικά και το χασίς, τα οποία μάλιστα σε πηγαίνουν δεκαετίες πίσω στην εξέλιξη, είναι επίσης ο διασκορπισμός της προσοχής και της ενέργειας σε πολλές και άχρηστες ενασχολήσεις, η πολυλογία ακόμα σπαταλά τρομερά ποσά ενέργειας, και άλλα πολλά. Η ανθρωπότητα έχει τρομερό ταλέντο στο να σπαταλά χρόνο, ενέργεια, ζωή, και να ζει ά-σκοπα, δηλαδή χωρίς ουσιαστικό σκοπό.
3-Ο-χρόνος-είναι-ζωή

Εάν δεν έχεις ενέργεια επειδή την έχεις σπαταλήσει σε διάφορες βλαβερές δραστηριότητες, δεν θα μπορείς να κουμαντάρεις το χρόνο (και άρα τη ζωή σου), θα είσαι spaced-out, και, ακόμα κι αν συμβαίνουν πολλά γύρω σου, εσύ θα είσαι κάπως αμέτοχος και αποκλεισμένος.

Γιατί βλέπεις, ότι δεν υπάρχει μόνο η φυλακή που βάζουν τους παραβάτες του νόμου και τους αφαιρούν έτσι χρόνο απ’ τη ζωή τους για να ζήσουν. Υπάρχουν και άλλες φυλακές χρόνου, σε περίπτωση που είχες κάνει παραβάσεις χρόνου. Το να είσαι ελεύθερος από κάθε είδους φυλακή δεν είναι τόσο εύκολο…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News