Για μένα το 2020, μοιάζει με αυτοκίνητο που φρέναρε απότομα αλλά δεν απέφυγε το τρακάρισμα και…

By

Για μένα το 2020, μοιάζει με αυτοκίνητο που φρέναρε απότομα αλλά δεν απέφυγε το τρακάρισμα,και…

«Γκρίζα. Η πιο αλλόκοτη χρονιά που μας έχει φέρει ο 21ος αιωνας. Προσπάθησα να θυμηθω όλα εκείνα που έκαναν τους τελευταίους 12 μήνες να κυλήσουν λίγο πιο ομαλά.
Το 2020, μου μοιάζει με αυτοκίνητο που φρέναρε απότομα αλλά δεν απέφυγε το τρακάρισμα, και όπου κανείς και τίποτα δεν είναι στη θέση του – όλοι βγαίνουμε από το αυτοκίνητο για να μετρήσουμε το μέγεθος της ζημιάς και τις απώλειες…

Τους δυο πρωτους μηνες του ‘20, όλα έμοιαζαν να κυλούν εντελώς φυσιολογικά. Και ξαφνικά…! όλοι αρχίσαμε να τσεκάρουμε την όσφρηση μας, τις ενοχλήσεις στο λαιμό, την παραμικρή αδιαθεσία και δέκατα πυρετού και βέβαια ένα φτέρνισμα ακόμη και αλλεργικό έσπερνε τρόμο!

Διατριβή κατασκευής μασκών, ενώ οι οδηγίες για «σπιτικά» αντισηπτικά έπαιρναν και έδιναν. Ταινίες όπως το «Contagion» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και βιβλία σαν την «Πανούκλα» έγιναν best sellers! Ταχύτατο αποτέλεσμα ;
•Οποιαδήποτε έννοια κανονικότητας αναβλήθηκε επ’ αόριστον,
•η αδράνεια έγινε η νέα ρουτίνα
•ολόκληροι επιχειρηματικοί κλάδοι βρέθηκαν (κι ακόμη είναι) αντιμέτωποι με την πλήρη εξαΰλωση
•…ο παγκόσμιος πληθυσμός μειώθηκε σχεδόν κατά 2 εκατομμύρια συνανθρώπους μας.

Κι όμως υπήρξαν και θετικά! ( και δεν προσπαθώ να χρύσωσε το χάπι)

Η υγεία αναδείχθηκε σε απόλυτο αγαθό!

Το 2020 ήταν η χρονιά που χάσαμε -ίσως προσωρινά- την εμπιστοσύνη μας σε όσα μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα και κεκτημένα.
Ήταν όμως και η χρονιά που, σε πολλούς από εμάς μας, δόθηκε το δώρο του χρόνου και της αναθεώρησης για  να δούμε τι είναι απαραίτητο και τι περιττό, τι κάναμε λάθος και τι είναι αυτό που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς. Ποια είναι όλα αυτά που έχουν σημασία για την ζωή μας και πού χάνεται ο χρόνος που μας δόθηκε σαν δώρο;

Και ναι, καταλάβαμε για άλλη μια φορά ότι στα δύσκολα οι άνθρωποι αναζητούμε καταφύγιο, παρηγοριά, έμπνευση και ελπίδα στην αγάπη, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, το ανθρώπινο άγγιγμα και αγκαλιά (που στερούμαστε ακόμη)…και την τέχνη.»

With love:
Προσωπικά ευγνώμων πρωτίστως γιατι έχω κοντά μου και υγιή ολα τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Μεγάλη Νικη για μια τέτοια χρονιά! Ολα αυτά και ακόμη περισσότερα, διατήρησαν το σθένος μας, ώστε ακόμη και μετά απ’ αυτήν την χρονιά, να ευχηθούμε ολόψυχα Χρόνια Πολλά!

Σε όλους σας και σε καθέναν προσωπικά στελνω από την ψυχούλα μου τις ευχές μου! Με χαμογελο και τσαμπουκά!

Ας μας ξαφνιάσει η νέα χρονιά χωρίς φόβο, με υγεια, ευκολίες, δημιουργικότητα, χαρές!
Ευχάριστα ξαφνιάσματα!
Καλή αντάμωση με πολλές αγκαλιές και φιλιά ❣️💫

Κατερίνα

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News