keepup_pillowfights

Για μια Μαρία

By

Από όπου κι αν είσαι, ό,τι ηλικία κι αν έχεις, ακόμα κι αν δε θέλεις να το παραδεχτείς, στη ζωή σου έχει βρεθεί -τουλάχιστον- μια «Μαρία» και βάζω στοίχημα ότι δε θα την ξεχάσεις ποτέ!


Από τον Πάνο Κούλη

Το στίγμα που μπορεί να σου αφήσει μια Μαρία, είτε υπάρχει στη ζωή σου ακόμα, είτε όχι, είναι ανεξίτηλο. Οι Μαρίες είναι ζημιάρες και συνήθως το δύσκολο γι’ αυτές είναι να περάσουν απαρατήρητες! Μπορεί να έχουν ένα πολύ συνηθισμένο όνομα, αλλά γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν επιτρέπουν οι ίδιες στον εαυτό τους να είναι συνηθισμένες.

Είναι σπάνια πλάσματα. Ξέρουν ν’ αγαπούν, ξέρουν να μοιράζονται κι έχουν πάντα ένα τρόπο να είναι πανταχού παρούσες όταν τις χρειάζονται άνθρωποι που είναι ριζωμένοι στις καρδιές τους. Η καρδιά μιας Μαρίας είναι μάλαμα κι αντέχει να δώσει πολλή αγάπη σε όσους πραγματικά το αξίζουν. Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται, υπάρχει πάντα μέσα τους ένα πεντάχρονο παιδί που είναι έτοιμο να βγει έξω και ν’ αρχίσει να μοιράζει χαμόγελα και νάζια!

Άπαξ και καταπιαστούν με κάτι που πραγματικά τους αρέσει, θα δουλέψουν σκληρά μέχρι να γίνουν πάρα πολύ καλές σ’ αυτό. Είναι τελειομανείς και αυτό ξέρουν να το χρησιμοποιούν υπέρ τους. Το μέτριο δεν τους αρκεί και ποτέ δε θα δεχθούν να το οικειοποιηθούν, γιατί ξέρουν ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι αρκετά καλύτερο!

Μια Μαρία έχει χιούμορ κι είναι η ψυχή της παρέας. Θα μπορούσες να την ακούς να μιλάει για ώρες χωρίς να βαριέσαι! Είναι το είδος ανθρώπου που αν σε συμπαθήσει θα σου ανοίξει τα χαρτιά της και θα σου μιλήσει για ό,τι φέρει αυτή η ριμάδα η συζήτηση. Τέτοιο άνθρωπο και να θες, δεν τον βαριέσαι.

Ο έρωτας για ‘κείνη είναι αναζωογονητικός κι εκτός από το γεγονός ότι την κάνει να φέρεται σαν μικρό παιδί, ταυτόχρονα της βγάζει και μια Femme Fatale που μπορεί να σε κάνει ό,τι εκείνη θελήσει. Μπορεί να δοθεί με όλο της το είναι και να σου φανερώσει έναν κόσμο που δε φαντάστηκες ποτέ ότι υπήρχε! Είναι δοτική κι αυτό είναι άλλο ένα προτέρημά της που κατακτά ένα κομμάτι της καρδιάς σου.

Πόσα ξενύχτια άραγε να έχει προκαλέσει; Κρίνοντας απ’ τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για κάποια Μαρία πάντως, πρέπει να μιλάμε για πολλά. Πάρα πολλά. Από το «Μαρία με τα κίτρινα», το «Γέλαγε η Μαρία», ακόμα και το «Yassou Maria» μας μαρτυράνε πως μιλάμε για καψούρες που έγραψαν ιστορία και γυναίκες που έκαναν σαματά!

Όταν θέλει διαθέτει ένα φλογερό ταμπεραμέντο και τότε κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Είναι αερικό και θέλει κόπο να την κουμαντάρεις, όμως πάντα θα αποπνέει έναν ερωτισμό και πάντα θα σ’ ελκύει αυτό που εκπέμπει. Ξέρει τι θέλει και κοιτάζει εκεί που θέλει να φτάσει, χωρίς τίποτα να μπορεί να της αλλάξει το ρυθμό και την πορεία που εκείνη αποφάσισε να πάρει.

Είναι έξυπνη και δημιουργική. Είναι ακομπλεξάριστη κι αξίζει πολλά. Μπορεί να είναι η κολλητή σου ή και μια απλή φίλη. Μπορεί να ήταν η κοπέλα σου ή και ο πλατωνικός έρωτάς σου. Ό,τι και να ήταν πάντως, το σίγουρο είναι πως δε θα την ξεχάσεις γιατί είναι ο άνθρωπος που αξίζει να θυμάσαι. Έναν έρωτα μαζί της θα τον έχεις, έστω και φιλικό!

Γεια σου, Μαρία! Χρόνια σου πολλά.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News