Γιατί τα βίντεο με γάτες σου φτιάχνουν τη διάθεση;

By

Είναι νόμος και δεν είμαι η μόνη!

Όπου video με γάτα στα social πατάω Like και τα βλέπω. Και με τα σκυλάκια εννοείται, αλλά δεν χαμογελάω – συνήθως συγκινούμαι σε υπερβολικό βαθμό -.

Δεν ευθύνεται ότι είμαι και σκυλομαμά και γατομαμά, και πριν αποκτήσω ζωντανά τα ίδια πάθαινα!

Αλλά με τις γάτες όσο down και να είμαι ανεβαίνω αμέσως και νιώθω μια χαλάρωση!

Ανέτρεξα λοιπόν στους ειδικούς να δω αν υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση! Και μάντεψε τι βρήκα…

photo (8)

Γιατρέ μου τι έχω; Τι μου συμβαίνει;

Λοιπόν περνάω κατευθείαν στο θέμα μας!

Πρόσφατη επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο Βloomington στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, αποκαλύπτει πολλά για όσους βλέπουν βίντεο με γάτες στο διαδίκτυο. Μαζί με αυτούς και εμένα!

Την έρευνα έκανε η Jessica Gall Myrick με συνεντεύξεις και ερωτηματολόγια σε 6.500 χρήστες τους διαδικτύου. Η ίδια δηλώνει πως κάποιοι μπορεί να μην θεωρούν σοβαρό το αντικείμενο της έρευνάς της, αλλά τα ευρύματα είναι εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με την έρευνά της μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων είπε πως βλέπουν βίντεο με γάτες από το γραφείο τους στη δουλειά, την ώρα που βαριούνται ή όταν θέλουν να αναβάλλουν κάποια βαρετή εργασία, γεγονός που συχνά οδηγεί στην υποσυνείδητη σύνδεση των βίντεο με τις ενοχές. – χμμμμ δεν ξέρω αν πρέπει να συμφωνήσω με αυτό… –

Ωστόσο είναι τόση η τέρψη που αποκομίζουν από τα βίντεο που αυτό τους κάνει να ξεπεράσουν την ενοχή.

Η Myrick χαρακτηριστικά αναφέρει: «Μολονότι παραδέχτηκαν πως έβλεπαν βίντεο με γάτες στο youtube για να αποφύγουν την εργασία, η συναισθηματική τους ικανοποίηση ήταν τέτοια που τους βοήθησε να φέρουν εις πέρας την σκληρή δουλειά αργότερα».

Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως τα βίντεο με γάτες σε κάνουν να εργάζεσαι πιο σκληρά, ενώ η ίδια η Myrick είπε πως επειδή το 84% των συμμετεχόντων στην έρευνα ήταν γυναίκες,  θέλει να συνεχίσει με μεγαλύτερο δείγμα αυτή τη φορά που θα περιλαμβάνει επαρκές ποσοστό ανδρών για να δει αν τα αποτελέσματά της έρευνας διαφοροποιούνται όταν αφορούν τον ανδρικό πληθυσμό, ο οποίος πιθανά να έχει άλλες αντιδράσεις στα βίντεο με γάτες.

Όπως και να έχει εγώ διάλεξα τον αγαπημένο μου γάτο φιλόσοφο Henri the Cat, ο οποίος είναι ένας star και πολύ πολύ φιλοσοφημένος για να τεστάρεις τον εαυτό σου! Γιατί όπως λέει και ο σοφός αυτός γάτος “We cannot escape ourselves” Σε ελεύθερη μετάφραση θα συνεχίσω να κλικάρω βίντεο με γάτες στα social! 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News