Αγαπάς τη φύση; Η Λίμνη Δόξα είναι ο προορισμός σου!

By

Αγαπάς τη φύση; Μια βόλτα στο Φενεό και στη λίμνη Δόξα είναι ο ιδανικός προορισμός για εσένα. Ιδανική απόσταση από την Αθήνα, ωραίες διαδρομές και φυσικά καλό φαγητό.

Η τεχνητή λίμνη Δόξας καθρεφτίζει τα βουνά των Αροανίων και της Κυλλήνης με το «Παλιομονάστηρο» στο κέντρο της λίμνης να αποτελεί το «Ποντικονήσι» της Κορινθίας. Καταπράσινο τοπίο με υπερήλικα δέντρα και έλατα, γαλάζια νερά και ένα μικρό δρομάκια να χωρίζει στα δύο τη λίμνη.

feneos-

Αυτή είναι η λίμνη Δόξα, η οποία τις περισσότερες ημέρες ντύνεται με φωτεινά χρώματα από τον λαμπερό ήλιο. Παρόλα αυτά, αν πετύχεις συννεφιά ακόμα και ομίχλη θα μπορέσεις να απολαύσετε ένα διαφορετικό τοπίο, που θα σε ταξιδέψει… Απόκοσμη ομορφιά και μυστήριο.

Η ιστορία πίσω από τη Λίμνη Δόξα
Οι ποταμοί Όλβιος και Δόξα μετέφεραν τους χειμώνες τα νερά τους στην πεδιάδα, καθώς δεν είχαν έξοδο προς τη θάλασσα, μετατρέποντας την πεδιάδα σε λίμνη, ενώ οι καταβόθρες που συνεχίζουν να βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Σαϊτάς «ρουφούσαν» τα νερά της λίμνης. Ο Ηρακλής φέρεται ως ο κατασκευαστής των καταβόθρων, ενώ άλλες μυθικές εκδοχές τις παρουσιάζουν σαν εισόδους προς τον Άδη.

feneos-kl2real

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ο πρώτος οικισμός στο Φενεό δημιουργήθηκε από τους Πελασγούς και αργότερα, το 1900 π.Χ., κατοικήθηκε από Αρκάδες. Στα βορειοδυτικά κράσπεδα της πεδιάδας του Φενεού και κοντά στα σημερινά Καλυβάκια βρισκόταν η Ακρόπολη του Φενεού. Στις ανασκαφές των ετών 1958-1961 ανακαλύφθηκε Ναός αφιερωμένος στο Θεό Ασκληπιό.

monoimeres_feneos

Συνδύασε ιδανικά την επίσκεψή σου στην τεχνητή λίμνη Δόξα με ολιγοήμερη διαμονή στα Τρίκαλα Κορινθίας ή εναλλακτικά επίλεξε την για προορισμό μονοήμερης εκδρομής.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα