#να εκτιμάς όσα έχεις

By

Τι παράξενο ον  ο άνθρωπος μωρέ. Θεριό ανήμερο. Ανικανοποίητο και εξαρτημένο από αχόρταγα θέλω. Όλο κάτι θέλουμε. Καλύτερο εκείνο, θέλω το άλλο, να είχα αυτό, εκείνος έχει το έτσι, έχω μόνο δέκα ζευγάρια παπούτσια που είναι περσινά και θέλω να πάρω κάτι γαμάτα που είδα και ο φαύλος κύκλος των θέλω συνεχίζεται. Σε υλικά αγαθά, σε ανθρώπινες σχέσεις, σε ιδανικές οικογενειακές, σε στόχους, όνειρα και πάει λέγοντας.

Ανικανοποίητο ον ο άνθρωπος

Πριν όμως αρχίσεις να μου αντιπαραθέτεις, ότι με το να να είσαι σε εγρήγορση και να έχεις όνειρα, πας μπροστά, να σε διακόψω σε σκέψη και να σου πω, ότι συμφωνώ μαζί σου σε αυτό, όμως θέλω να αναφερθώ, στο καθημερινό, ,μάταιο κατά τη γνώμη μου, γιατί, που τρώει σαν σαράκι κόσμο και κοσμάκη.  Που θεωρεί ότι αδικήθηκε από τη ζωή ή ότι το να έχει το τελευταίας τεχνολογίας κινητό, είναι το σπουδαιότερο που πρέπει να επιτύχει τη φετινή χρονιά.

Θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο. Έχω εσωτερική ανάγκη να μιλήσω για όσα ήδη έχουμε, τη σημασία τους και το πόση ευγνωμοσύνη πρέπει να δώσουμε και που, για όσα έχουμε.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους γονείς μου, για τον αγώνα που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, στερημένοι από πολλές απολαύσεις, για να μεγαλώσουν δυο παιδιά ευτυχισμένα. Υγιή μέσα τους και με αρχές.

image3

Με εκνευρίζουν όσοι λένε, δεν μας έλειψε τίποτε. Εγώ λέω, μας έλειψαν πράγματα, αλλά ποτέ δεν χάσαμε το χαμόγελο μας, το να είμαστε οικογένεια σε εύκολα και δύσκολα και κυρίως την αισιοδοξία μας.

Εκτιμώ λοιπόν βαθύτατα, τα όσα στερήθηκαν οι γονείς μας, για να σπουδάσουμε ή να φορέσουμε ή να φάμε ή να σκεπαστούμε.

Εκτιμώ βαθύτατα φίλους που πέρασαν ή υπάρχουν ακόμα στη ζωή μου. Για τις στιγμές μας. Για μια αγκαλιά στα δύσκολα. Για τα λεφτά που άφησαν όπου δούλευα. Για τα γέλια και τις αναμνήσεις. Για τον αθλητισμό. Για μια στιγμή μαλακίας.

Για τους τσακωμούς. Χωρίς αυτά τα κομμάτια του παζλ, δεν θα ήταν κανείς μας όπως είναι σήμερα.

Εκτιμώ βαθύτατα, όσους μου έδωσαν δουλειά γιατί ποτέ δεν ένιωσα την ανασφάλεια του μεροκάματου. Από μικρό παιδί είχα δουλειά και δεν ξέμεινα ποτέ.

image5

Εκτιμώ λοιπόν και ευχαριστώ από την καρδιά μου κάθε δραχμή, ευρώ, δολάριο ή γιεν που μου έδωσαν. Να τους έχει ο Θεός καλά όλους.

Εκτιμώ βαθύτατα που έχω τους δικούς μου γερούς δίπλα μου. Για την υγεία τους και τη δική μου. Για αυτό το ανυπέρβλητο αγαθό της ζωής.
Για τον ανιψιό μου. Για το ότι θέλω να κάνω δικά μου παιδιά. Εκτιμώ ό,τι μπορώ να κάνω. Ας κάνω και δυο και τρεις δουλειές. Έχω υγεία να τις κάνω.

Εκτιμώ βαθύτατα ότι έχω μια αγκαλιά το βράδυ να με ζεσταίνει και μια σύντροφο να μου κρατάει το χέρι όταν φοβάμαι. Εκτιμώ ότι έχω έναν άνθρωπο να αγαπάω και ένα κοριτσάκι να προστατεύω, να κάνω έρωτα και να του δίνω φιλάκια κάτω από ζεστά σκεπάσματα.

image2 (2)

Εκτιμώ ότι έχω πουπουλένιο πάπλωμα από γνωστό μαγαζί σουηδικής προέλευσης με βαθμό 5 ζέστης. Τα ζεστά σκεπάσματα είναι ανακάλυψη που αξίζει Νόμπελ.

Εκτιμώ τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια που με βοηθούν να ταξιδεύω. Θα εκτιμούσα και ένα ιδιωτικό αεροπλάνο, αλλά δεν με χαλάει καθόλου να δώσω 100 ευρώ και να βρεθώ σε μια ευρωπαϊκή πόλη και να ανοίξω το μυαλό μου περπατώντας απλά στους δρόμους της.

Εκτιμώ ότι έχω ένα πιάτο φαγητό. Δεν εκτιμώ τη σκορδαλιά. Αλλά για αυτήν θα μιλήσω σε άλλο άρθρο και θα τονίσω την ανάγκη του να φοράς μάσκα με αναπνευστήρα όταν μιλάς και έχεις φάει σκορδαλιά.

Θέλω να πω με όλα αυτά, πως πρέπει να ρίξεις απλά μια ματιά γύρω σου να δεις όσα έχεις και να μάθεις επιτέλους να τα ΕΚΤΙΜΑΣ. Από το κατοικίδιο σου που σου γλύφει τη μούρη όταν είσαι στεναχωρημένο, μέχρι το αγαπημένο σου βιβλίο, που μέσα του χάνεσαι και ταξιδεύεις.

Αμάν πια με τη μοιρολατρία και τα αέναα θέλω. Μάθε να εκτιμάς όσα έχεις ρε μπουμπούνα.

Δυο ευχαριστώ την ημέρα, βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τις πιθανότητες να πάθεις μαλάκυνση ανθρώπου.

#CHER-ISH

COCKTAIL RECIPE

50 ml βότκα

15 ml maraschino liqueur

15 ml χυμός λάιμ

10 ml orgeat σιρόπι

1 barspoon μαρμελάδα κεράσι

image1 (2)

Χτυπάμε με πάγο τα υλικά σε ένα σέικερ και διπλόσουρώνουμε σε ένα old fashioned ποτήρι με στρογγυλό πάγο, κορφή δυόσμου, βρώσιμο λουλούδι και κεράσι ποικιλίας αμαρενα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News