KeepUpbeach

Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο!

By

Διαλέξαμε τις 10 πιο παράξενες στον κόσμο…


Κάποιες παραλίες είναι περισσότερο προικισμένες από τη φύση, με ιδιαιτερότητες που τις κάνουν ακόμα πιο όμορφες. Εμείς διαλέξαμε τις 10 πιο παράξενες στον κόσμο! Από τις φωτογραφίες και μόνο καταλαβαίνεις την διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά τους. Εσύ ποια θα επιλέξεις;

1. Παραλία κρυμμένη στο εσωτερικό ενός βουνού, Νησιά Μαριέτα, Μεξικό

Αυτή η εντυπωσιακή παραλία θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί έργο τέχνης με δημιουργό τη φύση. Η πλαζ βρίσκεται στο εσωτερικό ενός βουνού του οποίου μοιάζει να κατέρρευσε η οροφή.

nisia-marieta-1

2. Η παραλία των καθεδρικών ναών (Praia das Catedrais), Ισπανία

Η Παραλία των καθεδρικών ναών βρίσκεται στην ακτή της επαρχίας Λούγκο και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι φυσικές αψίδες και σπηλιές, οι οποίες είναι ορατές μόνο όταν υπάρχει άμπωτη.

3. Η κόκκινη παραλία, Κίνα

Η άμμος είναι πιθανότατα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται την παραλία. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Κόκκινη Παραλία του Panjin στην Κίνα, η οποία είναι κυριολεκτικά κόκκινη, ενώ δεν καλύπτεται καθόλου από άμμο.

4. Η παραλία με την πιο άσπρη άμμο, νησί Whitsunday, Αυστραλία

Η συγκεκριμένη παραλία συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες του κόσμου. Βρίσκεται στο ακατοίκητο νησί Γουάτσάντεϊ και είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Είναι ευρύτερα γνωστή για τη λευκή άμμο της, που αποτελείται από 98% καθαρό διοξείδιο του πυριτίου.

islandia-aspri-paralia-4

5. Η πράσινη παραλία, Παραλία Papakolea, Χαβάη

Η παραλία Παπακολέα βρίσκεται κοντά στο μεγάλο νησί, στη Χαβάη και είναι γνωστή για το μοναδικό πράσινο της ελιάς χρώμα της, που οφείλεται σε κρυστάλλους του ορυκτού ολιβίνη. Για να φθάσει κανείς στη συγκεκριμένα παραλία απαιτείται πεζοπορία 4,8 χλμ. μέσα από δύσβατα μονοπάτια που δεν υπάρχουν σε χάρτη.

prasini-paralia-papakolea-xavai

6. Gulpixuri Beach, μια παραλία στη μέση του πουθενά

Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στη… μέση ενός λιβαδιού σε ένα μικρό κοίλωμα που δημιουργού οι βράχοι που υπάρχουν στην περιοχή. Η πλησιέστερη ακτή βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων. Οσο για το πώς δημιουργήθηκε, λέγεται ότι τα αλμυρά νερά από τον κοντινό Βισκαϊκό Κόλπο μέσα από μια σειρά από υπόγειες σήραγγες τροφοδοτούν συνεχώς με θαλασσινό νερό και κύματα την μικρή παραλία. Για αυτό τα νερά της μικρής παραλίας είναι πάντα πεντακάθαρα, αλλά και αρκετά κρύα.

gulll-6

7. Η γυάλινη παραλία, (Glass Beach), Fort Bragg, Καλιφόρνια

Η γυάλινη παραλία δημιούργηθηκε λόγω της… ασέβειας του ανθρώπου προς τη φύση. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι κάτοικοι του Φορντ Μπραγκ τη χρησιμοποιούσαν ως χωματερή. Τόνοι σκουπίδια (γυαλιά, συσκευές, ακόμη και αυτοκίνητα) πετάχτηκαν εκεί. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν τα κύματα καθάρισαν την παραλία και την μεταμόρφωσαν σε μια από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο. Δημιούργησαν από τα πεταμένα γυαλιά, εντυπωσιακά χρωματιστά πετραδάκια που καλύπτουν ολόκληρη την παραλία μέχρι σήμερα.

glass-beach-7

8. Η παραλία με την μαύρη άμμο, Punaluu, Χαβάη

Πρόκειται για την πιο διάσημη παραλία της Χαβάης λόγω του χρώματος που έχει η άμμος. Το χρώμα έχει την εξήγηση του στην ηφαιστειογενή λάβα που ψύχεται καθώς έρχεται σε επαφή με την θάλασσα.

xavai-8

9. Maho Beach, για χαμηλές πτήσεις, Καραϊβική

Ο διάδρομος του αεροδρομίου Πρίνσες Τζουλιάνα Princess είναι τόσο μικρός που το αεροσκάφος πρέπει να ακουμπάει κάτω από την αρχή του διαδρόμου, και δεδομένου ότι η παραλία Μάχο είναι ακριβώς πριν από αυτόν, οι επισκέπτες αισθάνονται ότι μπορούν να αγγίξουν τους τροχούς με ένα άλμα.

karaiviki-9

10. Παραλία κοχυλιών, Shell Beach, Αυστραλία

Οι περισσότερες παραλίες στον κόσμο, κατά κύριο λόγο αποτελούνται από άμμο, χαλίκια, βότσαλα. Υπάρχουν όμως και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις όπου η παραλία αποτελείται εξ ολοκλήρου από κοχύλια, σπασμένα αλλά και ολόκληρα. Η συγκεκριμένη, που βρίσκεται νότια-ανατολικά της πόλης Ντένχαμ έχει μήκος που ξεπερνά τα 120 χιλιόμετρα, και αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά κοχύλια.

paralia-koxiliwn-10

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News