Αν βρεις το σωστό άνθρωπο μην τον αφήσεις

By

Η ζωή είναι ένα ταξίδι εμπειριών, συναισθημάτων, ωρίμανσης κι ολοκλήρωσης. Ό,τι γεννιέται είναι γραφτό και να πεθαίνει. Συχνά οι άνθρωποι αφορίζουν τον κακό συγχρονισμό –bad timing το αποκαλούν– για πράγματα που είναι πιο απλά και συγχρόνως περίπλοκα.

Από την Μέλανη Ανθίμου

Αν στο δρόμο σου βρεθεί το άτομο που κουμπώνει μ’ εσένα κι εσύ το αφήσεις, τρία τινά υπάρχουν. Ή δεν είναι όντως αυτό το άτομο ή είσαι τόσο ηλίθιος ή τόσο αισιόδοξος ότι θα σου ξανασυμβεί. Θα καταλήξω στο ότι είσαι ηλίθιος γιατί κι οι πιθανότητες για το Τζόκερ είναι οι ίδιες με το να σου ξανασυμβεί. Γιατί θα το δεις και στην πορεία ότι «το να αγαπάς είναι κάτι, να σε αγαπούν δεν είναι τίποτα, αλλά να αγαπάς και να σε αγαπούν ταυτόχρονα είναι τα πάντα».

Θα μου πεις δε θα ζήσω άλλα πράγματα, άλλες περιπλανήσεις; Άλλωστε σημαντικό είναι το ταξίδι κι όχι η Ιθάκη αναφέρει ο ποιητής. Σωστά, αλλά εσύ βρήκες τον ένα και σημαντικό συνοδοιπόρο, σύντροφο, συμπαραστάτη, εραστή για όλα τα ταξίδια του κόσμου.

Αλλά επειδή ήρθε γρήγορα θα τον αφήσεις; Για άλλες θάλασσες κι ωκεανούς ανεξερεύνητους; Τα δοκίμασες και πριν αλλά κατάλαβες ότι το άτομο που βρήκες τώρα έχει αυτό το κάτι μαγικό. Τη χαρά την κάνει διπλάσια και τη λύπη τη μοιράζει. Αυτά νιώθεις εσύ, αλλά το νεαρό της ηλικίας σε τρομάζει.

Ε άντε, τι με κοιτάς, πήγαινε βρες τον επόμενο. Ξύσε κι άλλα λαχεία με την ελπίδα να είναι αυτό το ένα που κάποτε χάρισες. Δε θα είναι όμως ποτέ. Τον άφησες να φύγει κι έγινες κάποιος άλλος με τις εμπειρίες που απέκτησες. Οπότε δεν ταιριάζεις πια με αυτό που άφησες.

Έγινες σοφότερος, εμπειρότερος αλλά έχασες τον άνθρωπο, γιατί δεν ήταν για σένα σωστός ο χρόνος. Αλλά τώρα που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, δεν υπάρχει ο ιδανικός άνθρωπος. Θα βρεθεί κάτι άλλο που θα του λείπει αυτό το κλικ που τον έκανε ιδανικό για σένα.

Σε περίπτωση που ακόμα τον ψάχνεις, αν τον βρεις μην τον αφήσεις για κάτι ασήμαντο όπως ο χρόνος. Τουλάχιστον έχε το θάρρος να το ζήσεις μέχρι το τέλος και μην το τερματίσεις εσύ. Άσε τη σχέση να κάνει τον κύκλο της για να μην έχεις απωθημένα. Αλλά στο χέρι σου είναι να μην αφήσεις τον άλλο άνθρωπο να σε «καταπιεί». Μπορείς να εξελιχθείς και μέσα σε μια σχέση. Φτάνει εσύ να ξέρεις τα όριά σου.

Μα αν είσαι μικρός σε ηλικία, πού ξέρεις τα όρια; Γι’ αυτό θες να ζήσεις μόνος χωρίς παρατρεχάμενους για να βρεις εσένα και μετά να κατασταλάξεις, έτσι λες. Έχεις δίκιο, αλλά είναι ρίσκο και μάλιστα μεγάλο. Πάρ’ το μόνο αν είσαι σίγουρος ότι κάτι λείπει. Πήγαινε να το βρεις κι ο χρόνος θα σε δικαιώσει αργά ή γρήγορα.

Ο ιδανικός άνθρωπος είναι αυτός που μπορείς μαζί του να είσαι και φίλος κι εραστής και σύντροφος ζωής. Να έχετε αρκετά κοινά και να μπορείτε να επικοινωνείτε σε ένα επίπεδο δικό σας. Μη χάσεις κάτι τέτοιο για κάτι πιο εύκολο, είναι κρίμα.

Σου έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις και το χάνεις όταν πάψεις να ασχολείσαι. Κανείς δεν ερωτεύτηκε από επιλογή αλλά δεν έμεινε ερωτευμένος κιόλας τυχαία. Κάπου μπορούν να σε καθοδηγούν, άκουσέ τα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News