Πόσο τίμια “παίζει” σύμφωνα με ζώδιο του?

By

Ένα παιχνίδι είναι ο έρωτας με κανόνες, και κατά συνέπεια με νικητές και ηττημένους. Και όπως σε κάθε παιχνίδι, μπορεί και να υπάρξουν έντιμοι και ανέντιμοι παίχτες. Και ίσως πάνω σ’ αυτό να κριθούμε στο τέλος. Στο κατά πόσον παίξαμε έντιμα ή το αντίθετο.

Το ζώδιο σίγουρα δεν λειτουργεί ως σημαντική πηγή πληροφοριών. Μας δείχνει, όμως, τον τρόπο μέσα από τον οποίο διαπραγματεύεται το θέμα του έρωτα, και το κατά πόσον είναι διατεθειμένο το άτομο να δώσει ή να πάρει με όποιο τρόπο μπορεί.

ΚΡΙΟΣ

Θα πάρει τα περισσότερα, αλλά και θα δώσει όλα αυτά που χρειάζεται η σχέση, προκειμένου να βιώσει στο μάξιμουμ την εμπειρία. Θέλει να έχει τον έλεγχο όμως. Και αυτό από την αρχή το κάνει να γίνεται σαφές. Δεν θα μπορούσαμε όμως να τον κατατάξουμε στην κατηγορία εκείνη των έντιμων παιχτών, αφού μπορεί να χρησιμοποιήσει άδηλους και άδολους τρόπους, προκειμένου να πετύχει το στόχο του. Εκεί που δεν το περιμένεις, μπορεί να τον βρίσκεις μπροστά σου, ακόμα και αν η σχέση τυπικά έχει τελειώσει. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο ίσως θέμα για έναν Κριό. Να τελειώσει η σχέση, χωρίς να έχει πρώτα εκείνος δώσει το Ο.Κ. Σκληρός αντίπαλος ο Κριός. Το μόνο καλό στην περίπτωσή του είναι ότι γρήγορα θα βαρεθεί και θα καταθέσει τα όπλα.

ΤΑΥΡΟΣ

Σαν έντιμος παίχτης μπαίνει στο παιχνίδι ο Ταύρος. Κυρίως όσον αφορά την ειλικρίνεια των προθέσεών του. Δεν θα σου τάξει λαγούς με πετραχήλια, ούτε θα πει λόγια που δεν θα μπορέσει να κρατήσει. Απλά στην πορεία, μπορεί να σε βάλει σε περιπέτειες, μέσα από τη δυσκολία του να εκφραστεί συναισθηματικά, και κατά συνέπεια να πάρει θέση απέναντι στη σχέση. Ή μπορεί σε δύσκολες φάσεις, σε φάσεις κρίσης, να λειτουργήσει απαξιωτικά και να μη θελήσει να δώσει την παραμικρή εξήγηση για τον τρόπο συμπεριφοράς του και για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα, μη θέλοντας να αναλάβει ευθύνη. Στο τέλος του έρωτα, και ειδικά όταν δεν έχει πια ερωτική έλξη για το άλλοτε αντικείμενο του πόθου του, μπορεί και να αποδειχθεί ανέντιμος μέσα από την απαξίωση και την αδιαφορία του.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δίδυμοι και εντιμότητα, δύο έννοιες όχι και τόσο συμβατές, αφού δύο διαφορετικές και εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές της προσωπικότητάς τους βάζουν όχι μόνο τους άλλους σε μπελάδες, αλλά και τους ίδιους. «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αυτό είναι το μότο των Διδύμων. Ό, τι κάνουν, ακόμα και αν αυτό παραβιάζει τα όρια και την ελεύθερη βούληση του συντρόφου, είναι καλώς καμωμένο, αφού με κάθε τρόπο πρέπει να ικανοποιήσουν τα θέλω τους. Και σε πολλές περιπτώσεις, δεν χωράει λογική στα θέλω των Διδύμων. Σπάνια ένας Δίδυμος παίζει επί ίσοις όροις. Πάντα θα βρίσκει τρόπους να βρίσκεται εκείνος στη θέση του συντονιστή και να δημιουργεί την πραγματικότητα που έχει ανάγκη την κάθε φορά. Εύκολα μπερδεύει και παρασύρει και αυτό είναι το πιο δύσκολο στην περίπτωση της σχέσης με αυτό το ζώδιο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος πάντα έχει την πεποίθηση ότι όλα τα κάνει σωστά, εκείνος δίνει τα περισσότερα και ο άλλος είναι αυτός που έχει το πρόβλημα ή την ανικανότητα να μπορέσει να διαχειριστεί μία σχέση και, το πιο σημαντικό, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μέσα από τη δυσκολία του στο να ακούσει και να παραδεχθεί, σε πολλές περιπτώσεις, παραβιάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, και μέσα από έναν δικό του μοναδικό τρόπο που διαθέτει, βρίσκεται να παίζει συνεχώς μπάλα στο δικό του γήπεδο. Δεν εγκαταλείπει όμως εύκολα. Θα μείνει μέχρι το τέλος να πολεμήσει για τον έρωτά του, που σε πολλές περιπτώσεις δεν αφορά το ίδιο το πρόσωπο αλλά τη δική του ανάγκη να γίνεται αντικείμενο πόθου και κατά συνέπεια προσοχής. Με τόσο συναίσθημα όμως που καταθέτει στο βωμό του έρωτα, σίγουρα θα τον κατατάσσαμε στην κατηγορία εκείνη των έντιμων παιχτών, με την έννοια ότι δεν θα διστάσει να κάνει τις μεγάλες υπερβάσεις.

ΛΕΩΝ

Η υπερηφάνεια, το πιο ισχυρό στοιχείο του χαρακτήρα ενός Λέοντα, δεν θα του επιτρέψει να αποδειχθεί ανέντιμος παίχτης. Γνωρίζοντας πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού του έρωτα, θα κάνει ό, τι πρέπει και όσο πρέπει, ώστε το πάθος να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή χρονική διάρκεια. Σέβεται τα όρια και την ελεύθερη βούληση του άλλου, και ακόμα και σε στιγμές που αισθάνεται να χάνει τον έρωτά του, θα κρατήσει υπερήφανη στάση τέτοια ώστε να προφυλάξει τον εαυτό του κατά πρώτον, και κατά δεύτερον το αντικείμενο του πόθου του. Πιστός μέχρι το τέλος, θα δώσει και την τελευταία του μάχη για να κρατήσει το πάθος, με απαραίτητη όμως προϋπόθεση, η επιθυμία να είναι ζωντανή και από την άλλη πλευρά. Μεγαλοπρεπώς καλωσορίζει τον έρωτα, με την ίδια μεγαλοπρέπεια τον αποχαιρετά, γι’ αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις το πέρασμά του αφήνει ανεξίτηλα σημάδια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Δεν παίζει με τόσο τίμιους όρους ο Παρθένος, παρότι αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί στο τέλος. Ο καθωσπρεπισμός, η συνήθως χαμηλών τόνων συμπεριφορά του, δεν σου αφήνει περιθώρια στο να προβλέψεις ότι ξέρει πολύ καλά να παίρνει αυτό που θέλει, τη στιγμή που θέλει, και αν δεν του το δώσεις, πάντα έχει κάτι που τον περιμένει για τις δύσκολες ώρες. Δεν είναι πάντα τόσο ειλικρινής, όσο θέλει να πιστεύει ο ίδιος, κατά πρώτον. Δύσκολα θα παραδεχθεί τα λάθη του, δύσκολα θα αναλάβει την ευθύνη της ίδιας της σχέσης. Θα προσφέρει όμως ό, τι μπορεί και ό, τι του ζητηθεί. Το όχι του δεν θα το ακούσεις, και ακόμα και αν πρέπει να το πει, δεν θα το πει ευθέως, αλλά θα βρει τρόπους για να ξεφύγει, τέτοιους για να’ ναι όλοι ευχαριστημένοι. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως, η ιστορία θα τον κρίνει ως έντιμο παίχτη, αφού λίγο πριν το τέλος, και όταν καταλάβει ότι χάνει το αντικείμενο του πόθου του, μπορεί να παίξει τίμια το παιχνίδι.

ΖΥΓΟΣ

Το αέρινο και παρορμητικό του ζωδιακού, παρότι από πολύ νωρίς στη ζωή του έχει εκπαιδευτεί σε μία ιδιαίτερα κοινωνική συμπεριφορά -η ευγένεια είναι το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει, ακόμα και όταν μένει μόνος με τον εαυτό του- δεν θα τον συγκαταλέγαμε στην κατηγορία των έντιμων παιχτών, και για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό που πάνω απ’ όλα τον ενδιαφέρει είναι το δικό του όφελος, ασχέτως εάν για να το εξασφαλίσει ξεπερνάει τα όρια της υπομονής και της αντοχής του. Αυτό συνήθως λειτουργεί σαν το πιο ισχυρό του άλλοθι, από τη στιγμή που μπορεί, χωρίς καν να έχει προετοιμάσει το σύντροφο, να εγκαταλείψει τη σχέση. Τότε παρουσιάζεται ως κάτι το εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνώριζε μέχρι τώρα ο άλλος, με αποτέλεσμα η ιστορία να τον κρίνει σε πολλές περιπτώσεις ως ανέντιμο παίχτη στο παιχνίδι του έρωτα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πολύ δύσκολο να κατατάξεις έναν Σκορπιό στη μία ή στην άλλη κατηγορία. Σε πολλές περιπτώσεις, μέσα από τη συμπεριφορά του δεν σέβεται του κανόνες του παιχνιδιού και την ελευθερία της έκφρασης του άλλου. Το πάθος του, ο φόβος της απώλειας του έρωτά του, έχουν σαν αποτέλεσμα στο να δημιουργούνται δύσκολες έως και εξουθενωτικές συνθήκες στον έρωτα, και ειδικότερα στην αρχή της σχέσης. Το πιο πιθανό όμως είναι στο τέλος η ιστορία να τον κρίνει ως έντιμο παίχτη, αφού θα δώσει όχι μόνο όσες περισσότερες ευκαιρίες γίνεται, αλλά δεν θα διστάσει να καταπατήσει το εγώ του, προκειμένου να υπερασπιστεί τον έρωτά του. Σε περίπτωση όμως που πέσετε σ’ έναν άκρως μυστικοπαθή και καχύποπτο Σκορπιό, τότε καλό θα είναι να πάρετε αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Παρ’ όλα αυτά όμως, θα καταφέρει μέχρι το τέλος να κρατήσει τις ισορροπίες, ώστε να μην κινδυνεύσει να τον απομυθοποιήσετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όπως όλα τα μεταβλητά του ζωδιακού, έτσι και ο Τοξότης κινδυνεύει να αποδειχθεί ανέντιμος παίχτης, αφού η σχέση με το αντικείμενο του πόθου του, ξεκινάει και τελειώνει μέσα από τις δικές του ανάγκες. Ακόμα και τα αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας που μεταδίδει στους άλλους είναι για να συντηρεί αυτή την κατάσταση γύρω του, ακριβώς γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά. Αυτό όμως που τον απαλλάσσει από τις ευθύνες είναι ότι από την αρχή τα μηνύματα που περνάει είναι ξεκάθαρα, όσον αφορά το πόσο είναι διατεθειμένος να δώσει, και με τον τρόπο που εκείνος θέλει. Ο κύριος λόγος που τον κατατάσσουμε στην κατηγορία των όχι έντιμων παιχτών είναι η στάση που μπορεί να κρατήσει σε φάσεις κρίσης, όταν καλείται να αναλάβει την ευθύνη του. Μπορεί ακόμα και εξαφάνιση να δηλώσει, προκειμένου να αποφύγει τις όποιες ψυχοφθόρες γι’ αυτόν διαδικασίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ανέντιμος, μέσα στην εντιμότητά του, μπορεί να αποδειχθεί ένας Αιγόκερως, και αυτό γιατί έχει έναν συγκεκριμένο, και πολλές φορές σκληροπυρηνικό τρόπο, τέτοιο ώστε να στερείται ενσυναίσθησης και κατανόησης απέναντι στα συναισθήματα που μπορεί να βιώνει ο/η σύντροφος. Έχει όμως τον τρόπο εκείνο που χρειάζεται η σχέση, ώστε να αποδίδει δικαιοσύνη στην κατάλληλη στιγμή. Και πάλι όμως, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, όσον αφορά την ανάγκη του να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες στο παιχνίδι. Δεν θα μπορέσει διαφορετικά να επιβιώσει η σχέση στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αυτό όμως που λειτουργεί ως αντίδοτο σε όλα αυτά, είναι η γενναιοδωρία του σε υλικό επίπεδο, η προστασία που παρέχει και, το πιο σημαντικό ακόμα, η αίσθηση που σου μεταδίδει ότι πάντα θα είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι. Φτάνει μόνο να είσαι καλό και υπάκουο παιδί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έντιμος παίχτης, σε βαθμό που μπορεί να γίνει ανέντιμος με τον εαυτό του, αφού το να βάζει τους άλλους πάνω από τον εαυτό του είναι τρόπος, αλλά και λόγος ύπαρξης για έναν Υδροχόο. Και το κάνει από θέση, και όχι από αδυναμία ή ανασφάλεια. Κάλλιστα όμως μπορεί να αποδειχθεί ανέντιμος, μέσα από την ωμή ειλικρίνεια και τον κυνισμό που πολλές φορές τον χαρακτηρίζει. Δεν θα διστάσει να εκφράσει ακόμα και την πιο σκληρή αλήθεια, προκειμένου να βάλει τα κακώς κείμενα στη θέση τους. Και αυτό είναι και το μεγάλο του μειονέκτημα, αυτό που πολλές φορές δημιουργεί τις μεγάλες ανατροπές στη σχέση. Και βέβαια αυτή η ευκολία στο να παίρνει απόσταση, και σε ώρες κρίσης στη σχέση, και όταν καλείται να αναλάβει ευθύνη, να εκφράσει ακόμα και τη δυσαρέσκειά του και να διεκδικήσει το δίκιο του. Η απάθεια και η απαξίωση, μπορεί κάλλιστα να τον κατατάξουν στην κατηγορία των ανέντιμων παιχτών.

ΙΧΘΥΣ

Ό, τι πιο δύσκολο, να κατατάξεις έναν Ιχθύ στη μία ή στην άλλη κατηγορία. Και αυτό θα εξαρτηθεί από το είδος του ψαριού, στο οποίο ανήκει το αντικείμενο του πόθου μας. Εάν πρόκειται για μια αθώα μαρίδα, σίγουρα θα αποδειχθεί έντιμος παίχτης, μέσα από την καλοσύνη και τη βαθιά του ενσυναίσθηση απέναντι στα συναισθήματα του συντρόφου του. Θα δώσει τα πάντα από τον εαυτό του προκειμένου να κρατήσει τη σχέση. Εάν όμως πρόκειται για ένα πιράνχα, τότε όχι μόνο ανέντιμος παίχτης θα αποδειχθεί, αλλά και επικίνδυνος μπορεί, μέσα από τον ύπουλο και χειριστικό τρόπο που σίγουρα θα λειτουργήσει. Γι’ αυτό και σιγά-σιγά θα πρέπει κανείς να επενδύει πάνω σ’ έναν Ιχθύ, μέχρι τουλάχιστον να ανακαλύψει τις αληθινές προθέσεις του και τα σκοτεινά κομμάτια του χαρακτήρα του.

Από την Λίλα Δασκαλάκη

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News