Το πείραμα της Ντουλάπας: Ένας ανέξοδος τρόπος για να δεις ποια ρούχα πρέπει να χαρίσεις!

By

Πόσες φορές σου έχει τύχει να κοιτάς τη ντουλάπα σου και να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν ρούχα σε αυτήν που έχεις να φορέσεις χρόνια; Εμένα μου έχει τύχει πολλές φορές και έτσι το έβαλα σκοπό να βρω μια έξυπνη λύση για να “ξεφορτωθώ” τα ρούχα που δε φοράω.

Η αλήθεια είναι πως αποφάσισα επιτέλους να ακούσω και τα παρακάλια της μητέρας μου η οποία με έχει πρήξει εδώ και αρκετά χρόνια να πετάξω όλα αυτά τα ρούχα που έχω καμιά 3ετία να φορέσω. Τα tricks που προτείνουν οι ειδικοί στην οργάνωση είναι πολλά αλλά αποφάσισα να ακολουθήσω αυτό της μιας και μοναδικής Oprah Winfrey.

kl_ntoulapa01

Καταρχάς ξεκίνα κρεμώντας όλα σου τα ρούχα με τις κρεμάστρες σου να κοιτάνε προς την ίδια κατεύθυνση. Κάθε φορά που φοράς κάτι άλλαζε μεριά στην κρεμάστρα σου έτσι ώστε να ξέρεις τι έχεις φορέσει. Μετά από 6 μήνες θα έχεις καταλάβει ποια είναι τα ρούχα που έχεις φορέσει τις περισσότερες φορές. Υπάρχει πιθανότητα να διαπιστώσεις ότι έχεις ρούχα τα οποία δεν έχεις φορέσει καθόλου μέσα στο εξάμηνο και το σίγουρο είναι πως κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να φορέσεις ποτέ. Αυτά μπορείς να τα χαρίσεις, να τα δωρίσεις ή να τα δώσεις σε άλλα μέλη της οικογένειάς σου γιατί προφανώς δεν τα θέλεις πια.

Ένας άλλος εξίσου έξυπνος και εύκολος τρόπος για να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα είναι ο εξής: Βγάλε από την ντουλάπα σου το ρούχο ή τα ρούχα που έχεις πολύ καιρό να φορέσεις και αναρωτήσου γιατί δεν τα έχεις φορέσει. Είναι το σωστό χρώμα; Μήπως είναι πολύ κοντό ή πολύ μακρύ; Μήπως σε παχαίνει; Ή μήπως απλά κάτι σε χαλάει σε αυτό; Το να καταλάβεις γιατί δεν φοράς ένα ρούχο θα σε βοηθήσει να κάνεις και πιο σωστές και έξυπνες αγορές στο μέλλον.

kl_ntoulapa02

Η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις όλο και περισσότερο ποιο είναι το προσωπικό σου στιλ και ρούχα που σου άρεσαν πολύ όταν τα είχες πρωτοαγοράσει τώρα σου φαίνονται “λίγα”. Κάνε τις παραπάνω ερωτήσεις στον εαυτό σου και θα μάθεις πράγματα για το στιλ σου που δεν θα μπορούσες να φανταστείς. Αν μάλιστα αναρωτηθείς αν θα αγόραζες και πάλι το συγκεκριμένο ρούχο αν σου δινόταν η ευκαιρία, και η απάντηση είναι “όχι”, τότε ξέρεις πως αυτό το ρούχο δεν πρέπει πλέον να βρίσκεται στην ντουλάπα σου. 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News