Μια μέρα στον κόσμο μιας ανερχόμενης Blogger!

By

Είναι κάτι σαν να λέμε “Rising up”…

Είναι, εκείνος, ο άλλος δημιουργικός εαυτός σου, που είχες από πάντα και εκδηλώνεις τώρα. Αλλά ξέρεις κάτι, ποτέ δεν είναι αργά!

Πάντα υπάρχει χρόνος, όπου και να είσαι, ό,τι και να είσαι, ό,τι και να κάνεις. Ξεκίνα, πριν σε προλάβουν…

Κάπως έτσι άρχισε η φίλη μου, Μαρία Τζανιδάκη.

unnamed (1)

Όπως συζητούσαμε, ήταν σαν να ακούω ένα παραμύθι, με πραγματική υπόσταση. Για τους δικούς της θεωρείται η «ψυχή της παρέας», τελειομανής χωρίς όριο, κοινωνική, δοτική, αισιόδοξη και αιώνια έφηβη. Ο αυτοσαρκασμός της; Αχ! Είναι αυτό που λες… «αν δεν κοροϊδέψω πρώτα το εαυτό μου… Τότε ποιον;»

Ευτυχώς, η Μαρία, δεν καθησυχάζεται ποτέ και το εννοώ!

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αγγλία, ως ηλεκτρονικός μηχανικός ιατρικών μηχανημάτων και το μεταπτυχιακό της στη διοίκηση επιχειρήσεων, αποφάσισε όντας πια εμπειρικά ώριμη, να ανοίξει το παράθυρο της αγάπης της, της μόδας, αλλά με την ευρύτερη έννοια. Τι εννοώ;

unnamed (3)

Για την Μαρία δεν υπάρχει τάση και στοχευόμενη μόδα. Το θέμα έγκειται στη επιλογή του ρούχου, στην κίνηση πάνω στο σώμα της γυναίκας και στον αέρα που μπορεί να του προσδώσει.

Όλα για τη Μαρία, ξεκινούν κάπως έτσι…
Στα πλαίσια της δημιουργικής της αναζήτησης αναφορικά με τη μόδα, βρήκε αυτό που την εκφράζει, το Polyvore, έναν ιστότοπο, που μπορούσε να συνδυάζει ρούχα, αξεσουάρ, τοπία, τοποθεσίες με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

POLYVORE SET

Το ταλέντο της εκτιμήθηκε από τους ιθύνοντες, οι οποίοι την «παρακολουθούσαν» επί 7 συναπτά έτη. Έφτασε να έχει 17,600 followers και 7.171.717 views, αντίστοιχα. Βλέποντας την πορεία της εκεί, ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής Alejandro Ingelmo, της πρότεινε να συνεργαστούν, παρουσιάζοντας εκείνη 3 μοναδικά set με δημιουργίες του. Η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανταμείφθηκε με 320.356 views.

Σε ένα πρόσφατο “MEET UP”, στο Λονδίνο, επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατομμύρια συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, ως μια από τις 11 που ξεχώρισαν για την ευρηματικότητα και την επιμέλεια που έδειχνε κάθε φορά που δημιουργούσε ένα set. Εκεί γνώρισε τους επιφανείς σχεδιαστές Nicholas Kirkwood & Erdem Moralioglu.

POLYVORE MEET UP AT NET A PORTER HEADQUARTERS WITH ERDEM &  NICHOLAS KIRKWOOD

Αφού την εκτίμησαν σαν “Web Influencer”, δημιούργησε την σελίδα της στο Instagram, (instagram/voguevictimblog), κάνοντας προτάσεις ως fashion, art & lifestyle blogger. Το γεγονός αυτό στην ολότητα του, ήταν η αφορμή και το έναυσμα για να προχωρήσει στη δημιουργία του «voguevictimblog». Σαφώς και όχι, ως θύμα της μόδας, αυτό είναι απλά ένα nickname, αλλά ως λάτρης της κλάσης και της ποιότητας που πρεσβεύει τόσο την ίδια, όσο και τη γυναικεία αυθεντία.

unnamed (6)

Ενώ απολάμβανα ένα υπέροχο και μυρωδάτο espresso φτιαγμένο από τα χεράκια της, μου έλεγε ότι η αγάπη της τόσο για τη μηχανική όσο και για τη μόδα συναντιούνται στη γεωμετρία. Ναι, ναι κυρίες μου! Γεωμετρία και στα ρούχα. Η γεωμετρία, είναι η ευρύτερη έννοια της ισορροπίας στα ρούχα και στα αξεσουάρ. Κάθε εμφάνιση είναι σαν μια μαθηματική εξίσωση, που προσθέτεις και αφαιρείς ανάλογα με την περίσταση, όπως τονίζει.

Είναι ένα παιχνίδι συνδυασμών και δημιουργίας. Το στυλ δεν έχει ηλικία. Έχει τρόπο, που σίγουρα οφείλει να έχει μια γυναίκα, για να αναδείξει τη θηλυκότητά της.

Στη Μαρία αρέσει το mix&much στυλ που είναι chic και το simple look, όπου εξίσου και στα δυο μπορείς να κάνεις μικρές ιδιαίτερες παρεμβάσεις, για ν΄ αναδείξεις το σύνολο. Άλλωστε, το πόσο καλά μπορεί να κάνει συνδυασμούς το απέδειξε και πρόσφατα, που κλήθηκε να δημιουργήσει 3 διαφορετικά look για γνωστό ιταλικό brand ρούχων, αφού επιλέχθηκε ως μια, από τις 30 Ελληνίδες “FASHION AMBASSADOR”.

unnamed

Άλλωστε όπως έλεγε ο Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ, «Όταν κάποιος προχωράει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση των ονείρων του, και παλεύει για να ζήσει τη ζωή που είχε ονειρευτεί, θα συναντήσει την επιτυχία εκεί που δεν την περιμένει».

Trust your gut, αυτό είναι το ΜΟΤΟ της. Η Μαρία ξεκίνησε ήδη, εσύ;

Εννοείται δεν θα σας άφηνα έτσι. Η Μαρία μου έδωσε μερικά TIPS για το τέλειο look:

• Wear something new, something old, but always be yourself!
• Τηρεί ευλαβικά το ρητό της Coco Chanel, “Before you leave the house, look in the mirror and remove one accessory.”
• Όταν δεν αισθάνεστε για οποιοδήποτε λόγο άνετα με αυτό που φοράτε, γυρίστε πίσω και αλλάξτε.
• When in doubt, wear black!
• Μην βαρύνετε περισσότερο ένα look, όταν φοράτε ένα ιδιαίτερο κομμάτι.
• SALESSS…!!! Αγοράστε 1 κομμάτι καλό & classic
• Φροντίστε το δέρμα σας, σαν κόρη οφθαλμού. Κάντε απλό και λιτό μακιγιάζ, γιατί ο χρόνος δεν συγχωρεί κορίτσια!

Με αγάπη

Χριστίνα Τριποδιανάκη

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News