“Θέλω μια δεύτερη ευκαιρία!”

By

“Ονομάζομαι Δήμητρα και είμαι 26 χρονών. Είμαι και εγώ από τους ανθρώπους που έκανα λάθος επιλογές ως προς τον έρωτα και τις σχέσεις… Πλήγωσα ανθρώπους που δεν το άξιζαν μόνο και μόνο επειδή εγώ ήμουν ανασφαλής, αναποφάσιστη και δεν μπορούσα να μείνω ποτέ μου μόνη… με αποτέλεσμα να κολλήσω επί χρόνια σε μία σχέση γεμάτη ψέματα, κοροϊδία και λάθη, επειδή βόλευε έτσι και τους δυο μας.

Όταν όμως κατάφερα να χωρίσω και μετά από καιρό να μάθω από τα λάθη μου, τότε πώς τα έφερε η ζωή και επανήλθαν κάποια άτομα του παρελθόντος τα οποία από ανωριμότητα μου τα πλήγωσα αλλά τώρα θέλω να τους αποδείξω πως άλλαξα και να μου δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία!

Ξέρω δεν είναι εύκολο να εμπιστευτείς κάποιον αλλά μερικές φορές, δεν αξίζουν κάποιοι μια ακόμη ευκαιρία αν το αποδείξουν; Από την άλλη σκέφτομαι τι είναι πιο σωστό, να επιμείνω στο παρελθόν ή να προχωρήσω μπροστά γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και δημιουργώντας εξ αρχής μια καλή και σωστή σχέση; Ξέρω πως πλέον κάθε επιλογή έχει και το τίμημά της γι’ αυτό και πλέον είμαι όσο γίνεται πιο προσεκτική, γιατί δεν θέλω να κοροϊδέψω και να πληγώσω ξανά κανέναν.”

Δήμητρα,

Οι δεύτερες ευκαιρίες είναι πάντα για τους εαυτούς μας. Κανείς δεν είναι σε θέση να σου πει τι είναι καλύτερο, αλλά μήπως ένα νέο ξεκίνημα σε νέες βάσεις, με όλες αυτές τις όμορφες αλλαγές που μου περιγράφεις, θα είναι ότι καλύτερο για εσένα; Όλη αυτή η ενέργεια που θα σπαταλήσεις για να αποδείξεις ότι άλλαξες μήπως τελικά σε οδηγήσει στο συμπέρασμα  ότι είναι μάταιο; Αυτού του είδους οι ευκαιρίες που αναφέρεσαι συνήθως πηγάζουν από τις προσωπικές μας ενοχές, από την εικόνα που έχουμε για περασμένες μας συμπεριφορές. Αν νιώθεις όντως ότι αδίκησες κάποιους, μία συγνώμη από καρδιάς είναι αρκετή για να έρθεις σε ειρήνη με τον εαυτό σου. Όσοι θέλουν να σε γνωρίσουν από την αρχή να είσαι σίγουρη πως θα βρεθούν κοντά σου!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News