Ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα την κακή μνήμη κάνει πέρα!

By

Μια κούπα καφέ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της μνήμης. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν κανείς λαμβάνει ένα χάπι καφεΐνης 200mg, ποσότητα που ισοδυναμεί με αυτή που υπάρχει σε μια κούπα καφέ, μπορεί να δει βελτίωση σύντομα στην ικανότητά του να θυμάται καλύτερα τις πληροφορίες που μελετούσε.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους εθελοντές, που συμμετείχαν στην έρευνα, να αναγνωρίσουν ορισμένα αντικείμενα που τους έδειξαν σε εικόνες, χαρακτηρίζοντάς τα ως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.

Πέντε λεπτά αργότερα έδωσαν στους μισούς ένα χάπι που περιείχε καφεΐνη και στους άλλους ένα ψευδοφάρμακο (placebo). Την επόμενη ημέρα έδειξαν στους συμμετέχοντες μερικές από τις εικόνες, που τους είχαν παρουσιάσει την προηγούμενη ημέρα μαζί με κάποιες άλλες παρόμοιες σε τυχαία σειρά.

kafes-1

Και οι δύο ομάδες εθελοντών ήταν σε θέση να χαρακτηρίσουν τις εικόνες ως «καινούριες» ή «παλιές», ωστόσο εκείνοι που είχαν πάρει το χάπι της καφεΐνης ήταν πιο ακριβείς στο να προσδιορίσουν ποιες ήταν «παρόμοιες με τις αρχικές». Όσοι είχαν πάρει το ψευδοφάρμακο τις προσδιόρισαν εσφαλμένα ως «παλιές».

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η καφεΐνη έχει ενισχυτικές επιδράσεις στη γνωστική λειτουργία, όμως δεν είχαν εξεταστεί ποτέ λεπτομερώς οι συγκεκριμένες επιδράσεις της στην ενίσχυση της μνήμης και στη σχέση που έχει με την ανθεκτικότητα στη λήθη» ανέφερε ο νευροβιολόγος Dr Michael Yassa από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης. «Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για συγκεκριμένη επίδραση της καφεΐνης στη μείωση της λήθης για διάστημα μεγαλύτερο των 24 ωρών» πρόσθεσε.

You may also like

Follow @keepupgr


This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Hot News

post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6+1 tips για σούπερ δίαιτα χωρίς αυστηρό διαιτολόγιο;!!!…που δεν έχεις ξανακούσει

Δίαιτα χωρίς αυστηρό διαιτολόγιο; Και όμως γίνεται. Θέλω να μοιραστώ μαζί σου επτά μοναδικά μυστικά, και να διώξεις τις...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
FITNESS Κάψε θερμίδες

Ένα 10λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής υψηλής έντασης για εσένα που δεν έχεις χρόνο να πας γυμναστήριο!

Το συχαίνομαι το γυμναστήριο και επιπλέον δεν έχω και καθόλου χρόνο να το επισκέπτομαι. Αντ’αυτού προτιμώ να γυμνάζομαι στο...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Αυτές είναι οι υγιεινές συνήθειες της βασιλικής οικογένειας που πρέπει να υιοθετήσεις κι εσύ!

Δεν υπάρχει μέλος της βασιλικής οικογένειας που να έχει παραπάνω κιλά από το κανονικό. Αυτό οφείλεται στις διατροφικές και...
Διαβάστε Περισσότερα