Διάλεξε κόκκινα φρούτα και κράτα μακριά την περιοδοντίτιδα

By

Η περιοδοντίτιδα είναι η φλεγμονή, που αναπτύσσεται ανάμεσα στα δόντια και το κόκκαλο. Αν και το αρχικό της στάδιο θυμίζει πολύ την ουλίτιδα, προχωράει αρκετά γρήγορα στα οστά της γνάθους προσπαθώντας να τα καταστρέψει. Για να αποφευχθεί η πτώση των δοντιών πρέπει να παρέμβουμε άμεσα με κάποια ιατρική επέμβαση.

Νέα έρευνα όμως έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο για να μας πει τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να αποκτήσουμε περιοδοντίτιδα. Το μυστικό βρίσκεται στη διατροφή μας. Ειδικότερα, οι ερευνητές προτείνουν να προτιμούμε τροφές πλούσιες σε ανθοκυάνες, οι οποίες βρίσκονται στα κόκκινα φρούτα και λαχανικά.
odontiatros

Τρόφιμα, όπως τα μύρτιλλα, τα μούρα, οι φράουλες και τα κόκκινα σταφύλια, φαίνεται να έχουν σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες και να μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και στην θεραπεία της περιοδοντίτιδας και των ελκών του στόματος.

Ύστερα από μελέτη αποδείχτηκε πως διαθέτουν ισχυρή προστατευτική δράση εναντίον κακοήθων όγκων του στόματος, του οισοφάγου αλλά και του παχέος εντέρου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News