Διάλεξε κόκκινα φρούτα και κράτα μακριά την περιοδοντίτιδα

By

Η περιοδοντίτιδα είναι η φλεγμονή, που αναπτύσσεται ανάμεσα στα δόντια και το κόκκαλο. Αν και το αρχικό της στάδιο θυμίζει πολύ την ουλίτιδα, προχωράει αρκετά γρήγορα στα οστά της γνάθους προσπαθώντας να τα καταστρέψει. Για να αποφευχθεί η πτώση των δοντιών πρέπει να παρέμβουμε άμεσα με κάποια ιατρική επέμβαση.

Νέα έρευνα όμως έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο για να μας πει τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να αποκτήσουμε περιοδοντίτιδα. Το μυστικό βρίσκεται στη διατροφή μας. Ειδικότερα, οι ερευνητές προτείνουν να προτιμούμε τροφές πλούσιες σε ανθοκυάνες, οι οποίες βρίσκονται στα κόκκινα φρούτα και λαχανικά.
odontiatros

Τρόφιμα, όπως τα μύρτιλλα, τα μούρα, οι φράουλες και τα κόκκινα σταφύλια, φαίνεται να έχουν σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες και να μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και στην θεραπεία της περιοδοντίτιδας και των ελκών του στόματος.

Ύστερα από μελέτη αποδείχτηκε πως διαθέτουν ισχυρή προστατευτική δράση εναντίον κακοήθων όγκων του στόματος, του οισοφάγου αλλά και του παχέος εντέρου.

You may also like

Hot News

post-image
LIVE WELL ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ευεξία Ζήσε Υγιεινά Σωστή διατροφή Υγεία

Αυτά είναι τα 8 τρόφιμα που χρειάζεσαι για να ενισχύσεις τη μνήμη σου

Καλός είναι ο καφές, αλλά πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου. Μπορεί κατά καιρούς να δημοσιεύονται πολλές έρευνες για...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Οι ειδικοί εξηγούν γιατί πεινάμε τόσο πολύ τα βράδια και τι μπορούμε να κάνουμε γι’αυτό!

Συνήθως συμβαίνει όταν σβήνουν όλα τα φώτα! Άσε με να φτιάξω το σκηνικό για σένα: Κάθεσαι χαλαρά στον καναπέ...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Beauty Περιποίηση

Πολύτιμες συμβουλές για αψεγάδιαστη επιδερμίδα μετά τα 50

Ο Δερματολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Αγγελίδης δίνει πολύτιμες συμβουλές για αψεγάδιαστη επιδερμίδα μετά τα 50. Ήδη, από την ηλικία των...
Διαβάστε Περισσότερα