Η αγκαλιά διώχνει τις ιώσεις και τη θλίψη από τη ζωή σου

By

Μπορεί η Hug day να πέρασε, όμως ποτέ δεν είναι αργά και εσύ μπορείς να ξεκινήσεις τώρα αμέσως τη δράση! Μάθε γιατί πρέπει να βάλεις την αγκαλιά στη ζωή σου καθημερινά!

Εκτός από αγάπη και στοργή σου, η αγκαλιά σου δίνει το καλύτερο αγχολυτικό και αντιϊκό «φάρμακο». Σύμφωνα με τη τελευταία έρευνα του Sheldon Cohen από το Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Carnegie Mellon του Πίτσμπεργκ, οι συχνές αγκαλιές θα αυξήσουν την κοινωνική σου ζωή, αλλά θα χαμηλώσουν κατά πολύ την ευαισθησία σου στις μολύνσεις. Και αυτό τι σημαίνει; Λιγότερες ιώσεις και κρυολογήματα!

«Η προφανής προστατευτική επίδραση της αγκαλιάς, μπορεί να αποδοθεί στην ίδια τη φυσική επαφή ή στο αγκάλιασμα όντας ένας συμπεριφοριστικός δείκτης της υποστήριξης και της οικειότητας. Όπως και να το εκλάβουμε, εκείνοι που απολαμβάνουν περισσότερες αγκαλιές, είναι πιο προστατευμένοι απέναντι στο στρες και τις μολύνσεις», σημειώνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Αντίθετα, η αγκαλιά μπορεί να αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για τις ιώσεις, δε φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για το φιλί, που μεταφέρει 80 εκατομμύρια βακτηρίδια σε 10 δευτερόλεπτα.

Ξεκίνα τις αγκαλιές τώρα… και μετά ένα φιλάκι δε θα σε πειράξει, θα έχεις φτιάξει το καλύτερο ανοσοποιητικό μηχανισμό!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News