Η «ασθένεια» των εορτών: Γιατί χωρίζουμε τα Χριστούγεννα;

By

Για κάποιους τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης και διασκέδασης. Άλλοι βρίσκουν δώρα κάτω από το δέντρο και άλλοι παίρνουν τα παπούτσια στο χέρι και ξεχνούν μία και καλή τα φιλιά κάτω από το γκι. Είναι αποδεδειγμένο πως οι χωρισμοί μέσα στις γιορτές αποτελούν αγαπημένη συνήθεια των ζευγαριών, πράγμα που ούτε ο Αγ. Βασίλης δεν μπορεί να εξηγήσει, εμείς όμως ναι…

Σχέση σε τέλμα

Όταν δύο άνθρωποι συγκαταβατικά είναι μαζί, είναι δεδομένο πως δε θα αντέξουν για πολύ. Οι γιορτές είναι ημέρες, που επιβάλλουν χρόνο, κοινές δραστηριότητες, τρυφερότητα. Όλα αυτά όμως πως μπορούν να γίνουν όταν βαριέσαι τον άλλον; Ακόμα και η άκρα υπομονετικότητά σου κάποια στιγμή θα εξαντληθεί και θα πεις ως εδώ… Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά κι άλλα Χριστούγεννα γκρίνια και υπομονή!

Σύγκριση με άλλα ζευγάρια

Και κάπου εδώ ο καθρέφτης σου εμφανίζεται μέσα από τη τσάντα σου όχι για το μακιγιάζ σου, αλλά για να δεις τα άλλα ζευγάρια. Τρυφερότητα, εμπιστοσύνη, διασκέδαση, που πήγαν όλα αυτά; Κάπου ανάμεσα στο δεύτερο ποτό και το τρίτο τσεκάρισμα στο κινητό καταλαβαίνεις πως όλα έχουν τελειώσει… κι ας μην πρόλαβες καν να ξεστολίσεις. Τόλμησε τις μοναχικές γιορτές για να ζήσεις τις επόμενες καλύτερες.

xorismos-giortes

Ένα βήμα πριν το νέο χρόνο

Στην περιβόητη λίστα με τους στόχους του νέου χρόνου είναι και η προσωπική ευτυχία. Για μια νέα αρχή, αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν το ξεκαθάρισμα πριν την Πρωτοχρονιά. Έναν χωρισμό, που δε θα θυμάται κανείς, γιατί πάντα θα τον «καπελώνει» η χαρά των Χριστουγέννων.

Θα ζήσω ελεύθερο πουλί

Φυσικά, όπως σε όλες τις καταστάσεις, έτσι και εδώ ένας χωρισμός δεν είναι πάντα επιλογή και των δύο. Καλές οι παραπάνω περιπτώσεις, αλλά μπορεί αντί για δαχτυλίδι να σου δώσει ένα «χωρίζουμε» στο χέρι. Η περίπτωση να αναπόλησε την εργένικη ζωή του ή να ζήλεψε την ελευθερία των φίλων του δεν είναι απίθανη και κάπως έτσι θα τρέξει για να προλάβει τα τελευταία… εορταστικά singles events.
Μάζεψε τα κομμάτια σου, γιατί ξεκινά μια νέα, δυναμική χρονιά!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News