Λειτουργική προπόνηση: Το fitness trend του 2016

By

Το νέο fitness trend για το 2016 ακούει στο όνομα λειτουργική προπόνηση (functional training) και έρχεται να σε γυμνάσει με αποτέλεσμα και χωρίς τραυματισμούς. Η λειτουργική προπόνηση στην ουσία μιμείται τις κινήσεις, που κάνεις στην καθημερινότητά σου αλλά χρησιμοποιεί τη δύναμη για να βελτιώσει την ισορροπία σου, να δυναμώσει του μύες και να αυξήσει την αντοχή σου. Ακριβώς ό,τι θέλεις!

Προέλευση

Η λειτουργική προπόνηση έχει μεγάλη συσχέτιση με τις φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις για την αποκατάσταση των τραυματισμών. Οι φυσικοθεραπευτές ανέπτυξαν ένα μεγάλο ασκησιολόγιο, το οποίο αντιγράφει τις καθημερινές κινήσεις ενός ασθενή στο σπίτι και τη δουλειά ώστε να τον επαναφέρουν γρήγορα στην ίδια κατάσταση μετά από έναν τραυματισμό ή ένα χειρουργείο.

leitourgiki-proponisi

Άσκηση με βάρη χωρίς τραυματισμούς

Για να αυξήσεις την αντοχή σου χρησιμοποιείς βάρη; Κι εμείς! Όμως με τις κλασσικές ασκήσεις, υπάρχει πάντα ο φόβος του τραυματισμού. Η λειτουργική προπόνηση αντιγράφει πλήρως τις καθημερινές σου κινήσεις και προσθέτει βάρη, έτσι εξαλείφεις την πιθανότητα τραυματισμού. Κάντο όπως οι αθλητές!

letourgiki-proponisi-1

Τι χρειάζομαι

Στην λειτουργική προπόνηση χρησιμοποιείς κυρίως μηχανήματα με τροχαλίες. Παρόλα αυτά μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύ άνετα αλτήρες, fit ball, medicine balls, λάστιχα, foam rollers και δίσκους ισορροπίας.

Τι περιμένεις; Ξεκίνα τώρα!

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Θέλεις πλούσια και λαμπερά μαλλιά; Δες τι πρέπει να κάνεις σωστά!

Σε όλες μας αρέσει να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας, να κάνουμε περίεργα χτενίσματα, ενώ πλέον –καλώς ή κακώς- τα...
Διαβάστε Περισσότερα