Λειτουργική προπόνηση: Το fitness trend του 2016

By

Το νέο fitness trend για το 2016 ακούει στο όνομα λειτουργική προπόνηση (functional training) και έρχεται να σε γυμνάσει με αποτέλεσμα και χωρίς τραυματισμούς. Η λειτουργική προπόνηση στην ουσία μιμείται τις κινήσεις, που κάνεις στην καθημερινότητά σου αλλά χρησιμοποιεί τη δύναμη για να βελτιώσει την ισορροπία σου, να δυναμώσει του μύες και να αυξήσει την αντοχή σου. Ακριβώς ό,τι θέλεις!

Προέλευση

Η λειτουργική προπόνηση έχει μεγάλη συσχέτιση με τις φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις για την αποκατάσταση των τραυματισμών. Οι φυσικοθεραπευτές ανέπτυξαν ένα μεγάλο ασκησιολόγιο, το οποίο αντιγράφει τις καθημερινές κινήσεις ενός ασθενή στο σπίτι και τη δουλειά ώστε να τον επαναφέρουν γρήγορα στην ίδια κατάσταση μετά από έναν τραυματισμό ή ένα χειρουργείο.

leitourgiki-proponisi

Άσκηση με βάρη χωρίς τραυματισμούς

Για να αυξήσεις την αντοχή σου χρησιμοποιείς βάρη; Κι εμείς! Όμως με τις κλασσικές ασκήσεις, υπάρχει πάντα ο φόβος του τραυματισμού. Η λειτουργική προπόνηση αντιγράφει πλήρως τις καθημερινές σου κινήσεις και προσθέτει βάρη, έτσι εξαλείφεις την πιθανότητα τραυματισμού. Κάντο όπως οι αθλητές!

letourgiki-proponisi-1

Τι χρειάζομαι

Στην λειτουργική προπόνηση χρησιμοποιείς κυρίως μηχανήματα με τροχαλίες. Παρόλα αυτά μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύ άνετα αλτήρες, fit ball, medicine balls, λάστιχα, foam rollers και δίσκους ισορροπίας.

Τι περιμένεις; Ξεκίνα τώρα!

You may also like

Hot News

post-image
LIVE WELL ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ευεξία Ζήσε Υγιεινά Σωστή διατροφή Υγεία

Αυτά είναι τα 8 τρόφιμα που χρειάζεσαι για να ενισχύσεις τη μνήμη σου

Καλός είναι ο καφές, αλλά πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου. Μπορεί κατά καιρούς να δημοσιεύονται πολλές έρευνες για...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
ΔΙΑΤΡΟΦΗ Σωστή διατροφή

Οι ειδικοί εξηγούν γιατί πεινάμε τόσο πολύ τα βράδια και τι μπορούμε να κάνουμε γι’αυτό!

Συνήθως συμβαίνει όταν σβήνουν όλα τα φώτα! Άσε με να φτιάξω το σκηνικό για σένα: Κάθεσαι χαλαρά στον καναπέ...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Beauty Περιποίηση

Πολύτιμες συμβουλές για αψεγάδιαστη επιδερμίδα μετά τα 50

Ο Δερματολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Αγγελίδης δίνει πολύτιμες συμβουλές για αψεγάδιαστη επιδερμίδα μετά τα 50. Ήδη, από την ηλικία των...
Διαβάστε Περισσότερα