Λιπομέτρηση: Μάθε τώρα γιατί είναι απαραίτητη!

By

Έχεις ξεκινήσει διατροφή ή γυμναστική αλλά δεν βλέπεις τα αποτελέσματα που θέλεις;

Κάτι που έχω μάθει στη ζωή μου είναι πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Για αυτό πριν φορέσεις τα αθλητικά σου και γεμίσεις το ψυγείο με υγιεινές τροφές, τσέκαρε το μέσα σου, τον οργανισμό σου, ώστε να ξέρεις πως λειτουργεί και να έχεις τον πλήρη έλεγχο!

c86435545b37ab0da464b4445e6eccc7_L

Θα με ρωτήσεις και μάλιστα εύλογα τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις; Θα σου απαντήσω με μια λέξη λιπομέτρηση!

Γιατί είναι απαραίτητο να κάνεις λιπομέτρηση

Ο προσδιορισμός του σωματικού λίπους και της μυικής μάζας αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο στην αξιολόγηση της συνολικής υγείας του οργανισμού και βοηθάει στο σωστό σχεδιασμό αλλά και την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας ενός διαιτολογίου και προγράμματος άσκησης.

Επιπλέον υγιές ιατρικά είναι το σώμα που ζυγίζει λιγότερο, είναι λεπτότερο και διατηρεί το μυϊκό ιστό ενώ αποβάλει τον λιπώδη ιστό. Η γνώση του ποσοστού του σωματικού λίπους σου είναι πολύ χρήσιμη καθώς έχει άμεση επίδραση στην υγεία σου!

thumb

Ποια μέθοδο να επιλέξω 

Σε ότι αφορά την υγεία μας – γιατί δε μιλάμε μόνο για θέμα αισθητικής εδώ – πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, και για αυτό έκανα την έρευνά μου και εντόπισα το FITscan, μια πρωτοποριακή ιατρική μέθοδο λιπομέτρησης και ολοσωματικής ανάλυσης της σύστασης του σώματος  που δίνει άμεσα και συγκριτικά αποτελέσματα από μέτρηση σε μέτρηση για να μπορείς να αντιληφθείς με ακρίβεια κατά πόσο υπάρχει βελτίωση και απώλεια λίπους.

Πρόσφατα την έκανα και εγώ μιας και έχω επανέλθει σε ρυθμούς keepup!

Τι κάνει αυτό το μηχάνημα, που δικαίως κρίνουν ότι είναι ιατρική καινοτομία στη λιπομέτρηση; Μετράει με ακρίβεια το λίπος, τα υγρά και τους μύες με  99.9% ακρίβεια σε κάθε σημείο του σώματος!

PAdv_tb2LR

Πέρα από τα ιατρικά περιστατικά (αποθεραπείες, έλεγχος μετεγχειρητικός για την αποκατάσταση των μυών) αυτή η μέτρηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για άτομα που έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν μια δίαιτα ή ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

dexa_002

Έτσι κάνουν μια εξέταση FITscan πριν ξεκινήσουν και μία μετά (πχ από 2 μήνες) ώστε να δουν αν έχει χαθεί λίπος (και όχι υγρά) και αν ναι από ποιο σημείο του σώματος ακριβώς και πόσο συγκριτικά με τη πρώτη μέτρηση.

Που θα το βρεις

Στο Kέντρο Ιατρικής Διάγνωσης και Έρευνας – ΚΕΛΕΜΟΥΡΙΔΗ Radiology Center 

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News