Ο παραπάνω ύπνος το Σαββατοκύριακο προκαλεί κοινωνικό jet lag

By

Οι ειδικοί μας προτρέπουν να μην κοιμόμαστε παραπάνω από το συνηθισμένο το Σαββατοκύριακο, κόβοντας μας τα φτερά για χουζούρεμα τα πρωινά.

sleep

Νέα έρευνα μας προειδοποιεί πως οι παραπάνω ώρες ύπνου μπορεί να προκαλέσουν κοινωνικό jet lag, το οποίο είναι επιζήμιο για την υγεία μας.

Οι γιατροί μάλιστα δίνουν έμφαση στο κίνδυνο που διατρέχουμε να αναπτύξουμε σακχαρώδη διαβήτη αλλά και καρδιαγγειακά προβλήματα. Η ύπουλη αιτία του jet lag δεν είναι άλλη από την αναστάτωση των καρδιακών ρυθμών μας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Πίτσμπουργκ μελέτησαν 450 ενήλικες, ηλικίας 30-54 ετών, οι οποίοι εργάζονταν περίπου 25 ώρες την εβδομάδα και είχαν διαφοροποιήσεις στις ώρες του ύπνου τους τα Σαββατοκύριακα. Όσοι υπέφεραν από κοινωνικό jet lag παρατηρήθηκε πως είχαν μεγαλύτερο ποσοστό λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους και χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης.

Αν και ακόμα δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση του διαβήτη με τα καρδιαγγειακά προβλήματα, οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. Κοινώς, προσοχή στον ύπνο και το Σαββατοκύριακο

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

3 χτενίσματα των 3 λεπτών για εκείνες τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις ούτε να φας!

Δεν ακούσες το ξυπνητήρι, έκανες πολύ ώρα να ετοιμάσεις το πρωινό, ξεχάστηκες στα social media… όπως και να’χει το...
Διαβάστε Περισσότερα
post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Τα μυστικά των φωτογράφων που θα σε βοηθήσουν να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες για το Instagram!

Mε τόσες όμορφες φωτογραφίες που κυκλοφορούν είναι λογικό να θέλεις και εσύ να γίνεις λίγο καλύτερη στο να βγάζεις...
Διαβάστε Περισσότερα