Πες μου από ποιο πλευρό κοιμάσαι να σου πω τι όνειρα βλέπεις

By

Διαβάζω σήμερα τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Shue Yan στο Χονγκ Κονγκ σχετικά με τον ύπνο και τα όνειρα του ανθρώπου και μένω έκπληκτη! Για μία ακόμα φορά η αγαπημένη στάση ύπνου μου φαίνεται να μην είναι και η καλύτερη. Αυτή τη φορά δεν αφορά ορθοπεδικούς και αγγειακούς λόγους, αλλά ψυχολογικούς.

Αν εσύ κοιμάσαι από την αριστερή μεριά, μάθε πως προκαλείς τα αρνητικά όνειρα και τους εφιάλτες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η έρευνα Dreaming, η οποία επισημαίνει πως το 40% των ανθρώπων που κοιμούνται από την αριστερή πλευρά έχουν άσχημα όνειρα, ενώ το ίδιο συμβαίνει μόνο στο 14,6% όσων κοιμούνται από δεξιά. Αντίστοιχα, όσοι κοιμούνται από δεξιά έχουν όνειρα γλυκά και έντονο το αίσθημα ασφάλειας.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, που κοιμούνται μπρούμυτα, τα πράγματα επίσης δεν είναι καλά αφού φαίνεται πως είναι «κλειδωμένοι» ως χαρακτήρες αλλά έχουν πολλές, πολλές ερωτικές σκέψεις.

«Η έρευνα παρέχει στοιχεία ότι οι εμπειρίες των ονείρων και ειδικότερα το περιεχόμενο των ονείρων μπορεί να επηρεαστεί από την στάση του σώματος στη διάρκεια του ύπνου. Ο εγκέφαλος στη διάρκεια του ύπνου δεν είναι τελείως αποκομμένος από το εξωτερικό περιβάλλον και τα ερεθίσματα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του περιβάλλοντος, μάλλον ενσωματώνονται στο περιεχόμενο του ονείρου πιο συχνά από όσο υποθέτουμε ή αντιλαμβανόμαστε» υπογραμμίζουν οι ψυχολόγοι.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News