3 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις την επόμενη φορά που θα πάθεις κρίση πανικού!

By

Μπορεί να μην έχω πάθει ποτέ κρίση πανικού αλλά έχω καταλάβει πόσο τρομακτική μπορεί να είναι μιας και η αδερφή μου παθαίνει συνεχώς. Έτσι, για να τη βοηθήσω (θα της στείλω ευθύς αμέσως το link του άρθρου μου) είπα να βρω και να γράψω τι μπορεί να κάνει κάποιος τη στιγμή που παθαίνει μια τέτοια κρίση.

Μάθε να ελέγχεις την αναπνοή σου: Από τη στιγμή που οι κρίσεις πανικού ξεκινούν με πρόβλημα στην αναπνοή, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις την αναπνοή σου πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού παίρνεις τόσο πολύ οξυγόνο ενώ δεν απελευθερώνεις αρκετό διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό αυξάνει το αίσθημα του πανικού. Επομένως τη στιγμή που θα νιώσεις τον πανικό να έρχεται, κλείσε με το χέρι σου τη μύτη και το στόμα.

Προσπάθησε να αφήνεις λιγότερο οξυγόνο να μπαίνει μέσα σου. Αυτό θα βοηθήσει να απελευθερώνεις περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και να μειώνεις το βαθμό του πανικού.

kl_xalarwsi

Μίλα στον εαυτό σου: Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επιβάλεις στον εαυτό σου να ηρεμήσει. Κράτα την αναπνοή σου για 5-10 δευτερόλεπτα και έπειτα εξέπνευσε. Θέλεις μικρότερες εισπνοές και μεγαλύτερες εκπνοές.

Μόλις αρχίσεις να “μιλάς” στην αναπνοή σου, πέρνα και στο υπόλοιπο σώμα σου. Αν μπορείς να ξαπλώσεις, ξάπλωσε. Ξεκίνα από τις μύτες των ποδιών σου, τα πόδια, την κοιλιά, τον κορμό, τα χέρια και το κεφάλι και επέβαλέ τους να χαλαρώσουν με το ζόρι.

Να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνη: Οι κρίσεις πανικού δεν είναι σπάνιες, ειδικά στους νέους ανθρώπους που συχνά γεμίζουν με άγχος και στρες. Αφού ηρεμήσεις την αναπνοή και το σώμα σου πρέπει να καταλάβεις ότι οι πανικοί συμβαίνουν στον οποιονδήποτε. Είσαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος και απλά δυσκολεύεσαι να αντιμετωπίσεις μια αρκετά στρεσογόνα κατάσταση. Δεν είσαι τρελή. Είσαι απλά… άνθρωπος!

Και αν δεν μπορείς με τίποτα να αντιμετωπίσεις τις κρίσεις πανικού μόνη σου, τότε καλό θα είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό για να σε βοηθήσει.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News