3 υπέροχοι και σούπερ επιτυχημένοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις το στρες!

By

Πόσες φορές έχεις αργήσει να κοιμηθείς το βράδυ ή δεν έχεις κλείσει μάτι επειδή την επόμενη μέρα έχεις ένα σημαντικό meeting που σε αγχώνει; Οι ειδικοί είναι για άλλη μια φορά εδώ για να σου δώσουν τη λύση.

“Το άγχος είναι συνήθως τεσσάρων ειδών: γνωστικό, συναισθηματικό, σωματικό και συμπεριφορικό”, λέει η συγγραφέας του βιβλίου The Anxiety Toolkit, Alice Boyes και συνεχίζει, “Μπορεί να αισθανθείς την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά, να παρατηρήσεις μια δυσκολία στον ύπνο, να έχεις μεγαλύτερη ευαισθησία στον πόνο, να σκέφτεσαι διάφορα άσχημα πράγματα”.

kl_agxos01

Δες τι μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το στρες και να αισθανθείς πιο ήρεμη αμέσως.

Το λίγο είναι πολύ

Μήπως έχεις ένα τυχερό βραχιόλι που συνηθίζεις να φοράς κάθε φορά που έχεις άγχος ή σε περιμένει μια αγχώδης μέρα; Μάλλον πρέπει να σταματήσεις. “Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως αυτό τους βοηθάει αλλά η πραγματικότητα είναι πως όλα αυτά είναι παγίδες”, λέει η Dr. Boyes. Αντιθέτως προτείνει να συμπεριφέρεσαι σαν να ζεις μια κλασική μέρα. Παίζοντας το χαλαρή σιγά-σιγά θα γίνεις κιόλας.

Σκέψου το καλύτερο και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί

Τις περισσότερες φορές τείνεις να σκέφτεσαι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Γιατί να μην μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς το καλύτερο; Με αυτόν τον τρόπο οδηγείς το μυαλό σου σε πιο χαρούμενες σκέψεις.

kl_agxos02

Φέρσου ευγενικά στον εαυτό σου

Μην φέρνεις στο μυαλό σου ξανά και ξανά κάτι που συνέβη και δεν πήγε τόσο καλά. Λυπήσου τον εαυτό σου και σκέψου πώς θα αντιμετώπιζες την ίδια κατάσταση αν ξανασυνέβαινε. Δεν κερδίζεις τίποτα αν φέρνεις στο μυαλό σου τις ίδιες αγχωτικές καταστάσεις.

Εσύ πώς αντιμετωπίζεις το άγχος; Τι κάνεις για να το ξεπερνάς;

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
Beauty Μυστικά Ομορφιάς

Eίσαι αρχάρια στο βάψιμο φρυδιών: Δες τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για ombre βάψιμο

To να αποκτήσεις τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια δεν είναι εύκολη υπόθεση – ή τουλάχιστον αυτό πίστευα μέχρι πρόσφατα....
Διαβάστε Περισσότερα