3+1 λόγοι που ξεσπάς σε ανεξήγητα κλάματα!

By

Μία από τις πιο παράξενες ενδείξεις ενός προβλήματος υγείας είναι το κλάμα!


Εκεί που κάθεσαι ξεσπάς και δεν μπορείς να το ελέγξεις. Τα δάκρυα κυλάνε ποτάμι από τα μάτια σου και εσύ δεν μπορείς να εντοπίσεις τον λόγο.

Συχνά σκεφτόμαστε πως αυτό πρέπει να είναι η κατάθλιψη και όμως το ξαφνικό κλάμα μπορεί να συνδέεται όχι μόνο με τα εσώψυχά σου αλλά και με το σώμα σου.

Η εβδομάδα πριν την περίοδο

Καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης ανεβοκατεβαίνουν τρελά, επηρεάζονται τα χημικά του εγκεφάλου που ευθύνονται για τη διάθεση: αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αλλάζεις εύκολα διάθεση, να έχεις νεύρα, και ναι, να σπαράζεις στο κλάμα. Εάν είσαι ήδη αγχωμένη ή νευρική, το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο μπορεί να μεγεθύνει αυτά τα συναισθήματα και να κάνει ακόμη χειρότερες τις κρίσεις κλάματος.  Μπορείς να κάνεις απλά υπομονή –το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο θα τελειώσει μόλις σου έρθει περίοδος- ή αν τα συμπτώματά του επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σου, ζήτησε από το γιατρό να κάνεις έλεγχο για Προεμμηνορρυσιακή Δυσφορική Διαταραχή, μία πολύ σπανιότερη και πολύ πιο εξουθενωτική μορφή προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου.

Έχεις κατάθλιψη

H έντονη θλίψη που διαρκεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μπορεί να αποτελεί ένδειξη κλινικής κατάθλιψης, η κατάσταση αυτή μπορεί να εκδηλώνεται και με άλλους τρόπους. Πολλές γυναίκες εκδηλώνουν την κατάθλιψη ως απογοήτευση, θυμό ή ευερεθιστότητα. Τα συναισθήματα αυτά μπορεί να προκαλέσουν κλάμα, οπότε αν νιώθεις έτσι συζήτησε με το γιατρό σου μήπως πίσω από αυτά υπάρχει κατάθλιψη, έστω κι αν δεν νιώθεις πεσμένη συναισθηματικά.

Είσαι πολύ πιεσμένη

Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς την πίεση της καθημερινότητας και της δουλειάς και αυτό που κάνεις είναι να χώνεις τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, δεν είναι παράξενο που ξεσπάς σε άσχετες φάσεις σε κλάματα. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο και σκέψου τι μπορεί να σε αγχώνει τόσο πολύ και φτιάξε ένα σχέδιο για να το διαχειριστείς. Παρότι το να είσαι αγχωμένη δεν είναι επίσημο ιατρικό πρόβλημα, το υπερβολικό στρες μπορεί να επιδεινώσει τυχόν θέματα υγείας ή και να προκαλέσει κάποια, από προβλήματα στην πέψη μέχρι καρδιοπάθεια.

Έχεις θέμα διαχείρισης άγχους

Είσαι συχνά σε κατάσταση πανικού, η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι και ακραία αμηχανία που περιορίζει τη συμμετοχή σου στη φυσιολογική ζωή; Όλα αυτά μπορεί να είναι ο λόγος που κλαις. Οι αγχώδεις διαταραχές δεν είναι ασυνήθιστες στις γυναίκες και όλα τα συναισθήματα που προκαλούν μπορεί να οδηγήσουν σε συχνές κρίσεις κλάματος, ακόμη και σε στιγμές που δεν νιώθεις πανικοβλημένη. Και σε αυτή την περίπτωση τα φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν γι’ αυτό συζήτησε το θέμα με το γιατρό σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News