4 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις το άγχος!

By

Άγχος, αυτός είναι ο εχθρός όλων μας. Το άγχος μας κυνηγά καθημερινά και δε λέει να μας αποχωριστεί. Αν θες και εσύ να πάρεις τα μέτρα σου για να ηρεμήσεις, αλλά ψάχνεις έναν «φυσικό» τρόπο, τότε δε θα σου πω ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερις τρόπους για να περιορίσεις το άγχος φυσικά!

Βάλε στη διατροφή σου το χαμομήλι

Αν είσαι εκνευρισμένη με όλους και όλα, ένα φλιτζάνι χαμομήλι θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Οι χημικές ενώσεις του χαμομηλιού έχουν την ιδιότητα να προσκολλώνται στους ίδιους υποδοχείς του εγκεφάλου, όπως και ορισμένα φάρμακα για την μείωση του άγχους.

xamomili-agxos

Πες αντίο στο άγχος και το λίπος με πράσινο τσάι

Η ιστορία λέει πως οι Ιάπωνες βουδιστές μοναχοί διαλογίζονται με τι ώρες για να βρουν την ταυτόχρονη κατάσταση εγρήγορσης και χαλάρωσης. Αυτό οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οφείλεται σε ένα αμινοξύ, που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, που πίνουν καθημερινά. Είναι η λεγόμενη L- θεαθίνη και σε κάνει να χαλαρώνει στη στιγμή.

Στο βασίλειο της βαλεριάνας

Αν και πολλά είναι τα φυτικά σκευάσματα, που μειώνουν το άγχος αλλά δε σε βάζουν πιο γρήγορα στο κρεβάτι, η βαλεριάνα σίγουρα όχι. Η βαλεριάνα αποτελεί την τέλεια, φυτική λύση για όνειρα γλυκά και γρήγορα!

valeriana-agxos

Λίγη γυμναστική την ημέρα, το άγχος κάνει πέρα

Η άσκηση έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως κάνει καλό στον εγκέφαλο, αφού αποτελεί ισχυρό αντίδοτο στην κατάθλιψη και το άγχος.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
LIVE WELL Βιταμίνες και Συμπληρώματα

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος: Κάτι περισσότερο από απλή πρωτεΐνη…

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος: Τι είναι, πως λειτουργεί και πως μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις τους στόχους σου, τόσο...
Διαβάστε Περισσότερα