6 πράγματα που πετάς ενώ δεν είναι “άχρηστα”

By

Εκτός από την ανακύκλωση, πολλά από αυτά που ρίχνεις στον κάδο των αχρήστων, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις λίγη φαντασία και να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε όσα αντικείμενα πετούσες μέχρι σήμερα στο καλάθι των αχρήστων!

Πολλά από αυτά που θεωρείς “άχρηστα” μπορείς να τα αξιοποιήσεις με εναλλακτικούς τρόπους και να κάνεις πιο εύκολη την καθημερινότητά σου. Ποια είναι αυτά;

Ρολό από χαρτί τουαλέτας:  Είμαι σίγουρη πως πετάς τα ρολά από τα χαρτιά υγείας που ξοδεύεις σχεδόν αυτόματα. Αν σου πω ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να οργανώσεις το γραφείο σου, τι θα μου πεις; Κόψε τα στη μέση ώστε να έχεις δύο κυλινδρικά “μπολάκια”. Βάλε τα στα συρτάρια του γραφείου σου και αποθηκεύστε εκεί συνδετήρες, πινέζες, γόμες ή ό,τι άλλο θέλεις. Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπάνω, πάρε σπάγκο, κόλλα και κάνε το παρακάτω!

96f026be3b3dcf48a121bf71f79ef1ae

 

Χερούλια συρταριών: Ήρθε η ώρα να αλλάξεις τα παλιά σου έπιπλα! Πριν τα δώσεις, βγάλε τα χερούλια από τα συρτάρια και τις ντουλάπες και χρησιμοποίησε τα στον τοίχο για να κρεμάς κοσμήματα, φουλάρια, κασκόλ ή ακόμα και τσάντες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τα στερεώσεις καλά (με ούπα).

613

Χαρτοσακούλες: Κράτα μερικές χαρτοσακούλες από το μανάβικο ή τον φούρνο, για τις βροχερές μέρες! Βάλε μέσα σε αυτές βρεγμένα παπούτσια ή πχ. βρεγμένα μανίκια από το παλτό σας και θα δεις να στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα. Οι χαρτοσακούλες έχουν την ικανότητα να απορροφούν αστραπιαία την υγρασία.

e0b47e854b27b595bb7cb10cf29905db

Περίσσευμα από ελαιόλαδο: Μόλις τελειώσει το μπουκάλι με το ελαιόλαδο και ετοιμάζεσαι να το πετάξεις.  Πριν το πας για ανακύκλωση, πίεσε το μπουκάλι και άφησε να τρέξουν σε ένα βαμβάκι οι τελευταίες σταγόνες λαδιού. Χρησιμοποίησε αυτό το βαμβάκι για να λιπάνεις τους μεντεσέδες στις πόρτες που τρίζουν.

Κλιπάκια Τα κλιπάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους και είναι πολύ σταθερά. Τι εννοώ; Αν για παράδειγμα θέλεις να πιάσεις στα πρόχειρα ένα μεγάλο καλώδιο, τα κλιπάκια σου δίνουν τη λύση! Επίσης μπορείς να παγιδεύσεις τη μισοτελειωμένη οδοντόκρεμα ψηλά στο σωληνάριο κι έτσι να μπορείς να τη χρησιμοποιείς πιο εύκολα.

Φελλός Οι φελλοί των κρασιών είναι το απαραίτητο υλικό για πανέμορφα diy projects. Μπορείς να φτιάξεις φανταστικά κεριά, δίσκους, χαλάκια, διακοσμητικά και πολλά άλλα – και όλα αυτά με ελάχιστη προσπάθεια.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News