6 τρόποι για να ξυπνήσεις χωρίς καφέ!

By

Θα σου τους πω όλους εγώ που εδώ και 3 εβδομάδες έχω κόψει μαχαίρι τον καφέ και δεν έχω σκοπό να τον ξεκινήσω ξανά στο άμεσο μέλλον.


Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί  και πιο “υγιεινοί” τρόποι για να ξυπνάς το πρωί ή όποτε νιώθεις ότι νυστάζεις αλλά εδώ θα σου μιλήσω για 6.


Βάλε το φως του ήλιου μέσα στο σπίτι σου

Με το που θα ξυπνήσεις το πρωί, άνοιξε τα παντζούρια και άσε το σώμα σου να γεμίσει βιταμίνη D (την οποία παίρνεις από τον ήλιο). Το ίδιο μπορείς να κάνεις και τα απογεύματα. Τώρα που νυχτώνει αργά έχεις άπλετο χρόνο να κάτσεις στον ήλιο. Προσοχή: Mην το παρακάνεις. Δέκα λεπτά την ημέρα είναι αρκετά.

kl_kafes01

Κάνε ένα κρύο ντους

Ένα κρύο ντους είναι ό,τι πρέπει ειδικά το πρωί. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να μην ξεπαγιάσεις είναι να ξεκινάς το μπάνιο σου με χλιαρό νερό και να τελειώνεις γυρίζοντάς τη βρύση στο κρύο.

Μείνε ενυδατωμένη

Όταν δεν πίνεις αρκετό νερό αφυδατώνεσαι και όταν είσαι αφυδατωμένη αισθάνεσαι και κουρασμένη. Πίνε όσο περισσότερο νερό μπορείς.

kl_kafes02

Φάε έξυπνα σνακ

Τα σνακ που είναι γεμάτα ζάχαρη μπορεί να σε ξυπνήσουν για λίγο αλλά δεν θα κρατήσει πολύ αυτή η εγρήγορση. Προτίμησε κάποιο σνακ που σου δίνει ενέργεια όπως είναι ένα μήλο ή λίγο βούτυρο αμυγδάλου.

Μάσα τσίχλα

Όσο αστείο κι αν σου ακούγεται το μάσημα της τσίχλας μπορεί να σε ξυπνήσει και να σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στη δουλειά σου.

kl_kafes03

Κουνήσου

Αν νυστάζεις και δεν ξέρεις πώς να ξυπνήσεις απλά σήκω από τον καναπέ και βγες έξω για περπάτημα ή και για τρέξιμο. Το μόνο σίγουρο είναι πως και θα ξυπνήσεις και θα φτιάξει η διάθεσή σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News