7 πράγματα στο σπίτι σου που «σκοτώνουν» την αυτοσυγκέντρωσή σου!

By

Σου είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς όταν βρίσκεσαι στο σπίτι σου; Μπορεί να έχεις κάποια πράγματα σε αυτό που δεν σε βοηθάνε σε αυτό.

Η Anjie Cho, αρχιτέκτονας και δασκάλα feng shui, σου λέει ποια είναι εκείνα τα αντικείμενα που πρέπει να αλλάξεις αν θέλεις να αρχίσεις να είσαι πιο συγκεντρωμένη μέσα στο σπίτι σου.

«Φτωχός» φωτισμός Σύμφωνα με την Cho ο φωτισμός μπορεί να σε βοηθήσει ή να μην σε βοηθήσει στο θέμα της συγκέντρωσης. Συνήθως η έλλειψη φωτισμού είναι αυτή που θα επηρεάσει αρνητικά της συγκέντρωσή σου. Προτίμησε αρκετό φως αλλά όχι υπερβολικό για να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου απερίσπαστη.

Το να κάθεσαι με την πλάτη σου στην πόρτα Όταν κάθεσαι στο γραφείο σου ή σε ένα μέρος που προσπαθείς να συγκεντρωθείς είναι σημαντικό να βλέπεις την πόρτα του δωματίου. Όταν η πλάτη σου «κοιτάει» την πόρτα τότε τα επίπεδα του άγχους σου αυξάνονται και μέρος της προσοχής σου χάνεται. Ποιος ξέρει πότε κάποιος θα σε τρομάξει μπαίνοντας στον χώρο;

Ένα χαλαρωτικό χρώμα στους τοίχους Παρόλο που τα απαλά χρώματα όπως είναι το ανοιχτό πράσινο και το απαλό γαλάζιο μπορούν να σε χαλαρώνουν σε χώρους όπως είναι η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο, δεν είναι καθόλου καλή επιλογή για χώρους όπου συνηθίζεις να δουλεύεις.

Θέα προς το κρεβάτι Το κρεβάτι σου είναι το μέρος που χαλαρώνεις και κοιμάσαι. Επομένως όταν το κοιτάς ενώ δουλεύεις δεν βοηθιέσαι καθόλου. Προσπάθησε να μην έχεις θέα το κρεβάτι σου και είναι σίγουρο πως θα συνεργαστείς καλύτερα.

Το να κοιτάς ένα παράθυρο Είτε σου αρέσει είτε όχι το να βλέπεις τη θέα έξω από το παράθυρό σου μπορεί να σε χαλαρώνει και να σε ηρεμεί αλλά σίγουρα δεν σε βοηθάει να συγκεντρώνεσαι.

Η λεβάντα Ξέχνα πόσο αγαπάς την μυρωδιά της λεβάντας. Η Cho λέει πώς όσο και να σου αρέσει το πώς μυρίζει τόσο πιο δύσκολο είναι να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς. Υπάρχουν πολλές έρευνες που λένε πως το άρωμα της λεβάντας μπορεί να σε αποσυντονίσει.

Ηλεκτρονικές συσκευές Είναι πολύ πιθανό να διαταράσσουν τον ύπνο σου και επίσης είναι πολύ πιθανό να σου αποσπούν την προσοχή ενώ δουλεύεις. Επομένως σιγουρέψου ότι τα έχεις μακριά σου για να κάνεις τη δουλειά σου όσο πιο γρήγορα γίνεται.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News