8 καθημερινές συνήθειες που δε σε αφήνουν να γυμναστείς!

By

Το ξέρεις πως η άσκηση είναι ωφέλιμη για την υγεία σου, τόσο την σωματική όσο και την ψυχική, και ο σύμμαχός σου αν θέλεις να πετύχεις απώλεια βάρους όμως σου φαίνεται δύσκολο να την εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμά… Εάν δεν το πάρεις απόφαση, με τόσες υποχρεώσεις που έχεις κάθε μέρα δε πρόκειται να το κάνεις ποτέ!

Φυσικά από το να το σκεφτόμαστε μέχρι να το κάνουμε υπάρχει μια τεράστια απόσταση και 8 συνήθειές σου που σε κρατούν μακριά από την πόρτα του γυμναστηρίου και θα στους πω έναν, έναν ευθύς αμέσως!

Είσαι συνεχώς στα social media.

Πες μου πόσες φορές δεν έχεις ξεχαστεί στο Facebook και στο Twitter και η ώρα περνάει και εσύ βυθίζεσαι στον καναπέ… Πολλές μη σου πω σχεδόν όλες τις φορές που είσαι αποφασισμένη να πας στο γυμναστήριο και να τα δώσεις όλα!

Ξεχνάς να φας πρωινό 

Τα έχουμε πει χίλιες φορές, μας αρέσει δεν μας αρέσει το πρωινό είνα απαραίτητο για τον οργανισμό και για να μπουστάρεις ενέργεια! Αν σκοπεύεις να πας για προπόνηση δεν μπορείς να το κάνεις τρώγοντας κατευθείαν το μεσημέρι. Το σώμα θα βαρύνει το ίδιο και εσύ και μία ακόμη προπόνηση θα χαθεί ανεπιστρεπτί!

Δεν προλαβαίνω…

…Το έχω πει και εγώ άπειρες φορές καθισμένη στο γραφείο κοιτώντας τα mails μου! Η καριέρα είναι ικανή να σε απορροφήσει τόσο, που να απομακρύνει για τα καλά κάθε διάθεση για άσκηση. Και όμως αν σκεφτείς πως ένα μισάωρο τρέξιμο στο διάδρομο μετά τη δουλειά δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός! Θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το άγχος και να ηρεμήσεις από όλα αυτά που σε βαραίνουν! Λύση υπάρχει… αρκεί να θέλεις!

Δεν έχεις πρόγραμμα στον ύπνο 

«Μια καλή προπόνηση, ξεκινάει από το προηγούμενο βράδυ.» και πραγματικά ισχύει! Αν κάθεσαι μέχρι το χάραμα στην τηλεόραση ή στο laptop το επόμενο πρωί θα σέρνεσαι κυριολεκτικά!
Ο λίγος ύπνος, αποτελεί πανωλεθρία τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό. Μειώνει το κίνητρο σου, σε κάνει να νιώθεις υπερκόπωση, αυξάνονται οι πιθανότητες τραυματισμού και οι φλεγμονές, οι οποίες καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα…

Είσαι κοινωνική υπέρ του δέοντος… 

Τι εννοώ; Οι όμορφες σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια αποτελούν ξεκάθαρα το κλειδί για ευτυχία και για μακροζωία. Ωστόσο, όλα θέλουν ένα μέτρο! Αν κάθε βράδυ μου είσαι σε dinners, δε λες όχι σε καμιά πρόσκληση και γενικά δεν είσαι σπίτι ποτέ θα καταλήξεις με κακή φυσική κατάσταση και μηδέν ενέργεια για προπόνηση!

Το να είσαι νοικοκυρά δεν γυμνάζει, κουράζει…

Μια έρευνα στο BMC Public Health, ανακάλυψε πως το καθάρισμα στο σπίτι, δεν ανταποκρίνεται στα standards της φυσικής δραστηριότητας που θα έπρεπε να έχουμε.
Και οι συμμετέχοντες στην έρευνα, οι οποίοι ανέφεραν πως γυμνάζονταν μέσω των εργασιών στο σπίτι, φάνηκε πως είχαν την τάση να παίρνουν βάρος. Ας μην τα μπερδεύουμε λοιπόν!

Tο φαινόμενο του καθισιού

Όσο περισσότερο κάθεται κανείς, τόσο λιγότερο πιθανόν είναι να καταβάλλει έστω και την μικρότερη προσπάθεια να γυμναστεί και να έχει μια φυσική δραστηριότητα. Μια έρευνα του British Journal of Sports Medicine, βρήκε πως οι γυναίκες από την Αυστραλία, οι οποίες κάθονταν για περισσότερες από 8 ώρες ημερησίως, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να ασκηθούν, και έτσι αύξαναν σημαντικά τις πιθανότητές τους να αποβιώσουν πολύ συντομότερα από το αναμενόμενο. Για να καταπολεμήσετε λοιπόν, το φαινόμενο του καθισιού και τις πολύ βλαβερές του συνήθειες, αποφασίστε για αρχή να κάνετε… μικρά διαλείμματα από το καθισιό σας και να σηκώνεστε, να κινείστε και να κάνετε stretching, τεντώνοντας τα χέρια σας και τα πόδια σας. Είναι μια καλή αρχή…

Τα παυσίπονα…

Tα παυσίπονα είναι η καλύτερη λύση για να αισθανθείς ανακούφιση από πάσης φύσεως πόνο, σωστά;  Όμως στη πραγματικότητα, υπάρχει ακόμα πιο αποτελεσματική θεραπεία, και αυτή είναι η άσκηση. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise, εντόπισε πως λίγη αερόβια άσκηση – για παράδειγμα 30’ σε στατικό ποδήλατο-, σε κάνει πιο ανθεκτική στον πόνο, καθώς και στη δυσφορία. Και δεν είναι το μοναδικό όφελος, καθότι ενεργοποιούνται ενδορφίνες που σου επιτρέπουν να συνεχίσεις.

You may also like

Hot News