8 πράγματα που μετάνιωσα όταν έκλεισα τα 30

By

Όταν κλείνεις τα 30 συμβαίνουν πολλές και μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Έκατσα και σκέφτηκα όλα όσα έχω μετανιώσει από τη στιγμή που τα έκλεισα και σου τα μεταφέρω.

Τα πρέπει

Μπορεί στα 30 να αισθάνεσαι πιο πιεσμένη από ποτέ για να κάνεις όλα όσα θα έπρεπε να κάνεις (να παντρευτείς, να κάνεις οικογένεια, να κάνεις καριέρα) αλλά εσύ δεν χρειάζεται να μασάς. Άσε όλες τις ανησυχίες σου στην άκρη και ζήσε τη ζωή σου όπως σε ευχαριστεί. Μην αισθάνεσαι αποτυχημένη μόνο και μόνο επειδή η ζωή σου δεν είναι “φυσιολογική”. Άλλωστε ποιος είναι αυτός που ορίζει τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Μια ζωή έχεις και θα τη ζήσεις όπως θέλεις εσύ.

kl_301

Να μην περνάς χρόνο με τους γονείς σου

Αυτό που μετανιώνουν πολύ στα 30 και ίσως και λίγο αργότερα είναι ότι δεν κάνουν πολύ παρέα με τους γονείς τους. Μικρές χαρές όπως είναι μια βόλτα στα μαγαζιά ή μια απλή συζήτηση μπορεί να είναι πιο δύσκολο να γίνουν όσο οι γονείς σου μεγαλώνουν.

Να βάζεις τη δουλειά πάνω από όλα

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι στα 30 είναι πως αν βάλεις τη δουλειά πάνω από όλα θα το μετανιώσεις μερικά χρόνια μετά. Πέρνα χρόνο με ανθρώπους που αγαπάς γιατί αυτές οι στιγμές είναι πολύτιμες και δεν πρόκειται μερικά χρήματα παραπάνω να τις αντικαταστήσουν.

Να σκέφτεσαι ότι είσαι πολύ μεγάλη για κάποια πράγματα

Δεν είσαι μεγάλη για τίποτα. Αυτό το έμαθα πολύ καλά τα τελευταία χρόνια που σκεφτόμουν πως ήμουν πολύ μεγάλη να κάνω κάποια πράγματα. Τι θα πεις όταν φτάσεις στα 50 και στα 60; Ζήσε, πέρνα καλά, διασκέδασε και κάνε όλα όσα ονειρεύεσαι. Έχεις άπλετο χρόνο μπροστά σου και μην ξεχάσεις ποτέ το παιδί που κρύβεις μέσα σου.

kl_302

Να μην φροντίζεις όπως πρέπει το σώμα σου

Μπορεί από τη μια να λες πως είσαι πολύ μεγάλη για κάποια πράγματα αλλά τη διατροφή σου δεν λες να την αλλάξεις. Εξακολουθείς να τρως το junk food που έτρωγες και στα 20 και εξακολουθείς να μην γυμνάζεσαι όπως έκανες και μια δεκαετία πριν. Άρχισε να φέρεσαι στο σώμα σου σωστά αλλιώς θα το βρεις μπροστά σου σε μερικά χρονάκια.

Να μην αποταμιεύεις και να μην επενδύεις αρκετά

Αυτό απασχολεί πολλά άτομα που βρίσκονται στα 30 τους. Άρχισε να μαζεύεις χρήματα έτσι ώστε να είσαι πιο ασφαλής όταν φτάσεις να πάρεις σύνταξη.

Να μην ταξιδεύεις αρκετά

Ξεκίνα μια περιπέτεια. Ζήσε στο εξωτερικό (όσο αυτό είναι εφικτό), γνώρισε άλλες κουλτούρες καθώς όταν θα μεγαλώσεις κι άλλο θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα ταξίδια.

Να σε νοιάζει πάρα πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι

Αυτό συμβαίνει σχεδόν σε κάθε ηλικία. Νοιαζόμαστε πάρα πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Μην σπαταλάς το χρόνο σου με τέτοιες σκέψεις. Μη σε νοιάζει τι σκέφτονται για σένα όλοι εκείνοι που δεν σε ενδιαφέρουν. Οι δικοί σου άνθρωποι το σίγουρο είναι πως σε αποδέχονται γι’αυτό που είσαι.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News