9+1 μυστικά για σωστή διαχείριση του χρόνου σου!

By

Το θέμα “χρόνος”… αυτό το υπερπολύτιμο αγαθό επιβάλλεται να το κάνουμε σύμμαχό μας και όχι στρεσογόνο εχθρό.
Η διαχείρισή του αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα θέματα όλων των σύγχρονων μεθόδων management.

Ακολουθούν μερικές απλές οδηγίες για τη διαχείριση του χρόνου στην καθημερινότητά σου

1) Ξεκίνα τη μέρα σου με λίγο γυμναστική! Νομίζουμε ότι θα χάσουμε χρόνο. Δεν ισχύει γιατί η ενέργεια που θα πάρουμε θα μας εξοικονομήσει χρόνο κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.

2) Να λες ” όχι”. Υπάρχουν άπειρα πράγματα μέσα στην ημέρα που μας ξε-εστιάζουν. Η πιο σίγουρη συνταγή αποτυχίας είναι να προσπαθούμε να είναι όλοι ευχαριστημένοι όλη την ώρα.

3) Σας αρκεί  “μία σελίδα χαρτί”. Σημειώνουμε σε μία σελίδα τις ” δουλειές που πρέπει να κάνω ΣΗΜΕΡΑ” και απλά τις διαγράφω εκτελώντας μία προς μία. Άλλωστε και η πιο ισχυρή μνήμη είναι πιο αδύναμη από το μελάνι.

4) Ανάθεσε εργασίες. Είσαι πολύ ικανός, μπράβο! Τώρα δείξε και σε άλλους πως να γίνουν οι εργασίες που κάνεις εσύ. Κοινώς, με το να παίρνεις πάνω σου όλες τις δουλειές, έχεις εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο άγχους,επίσης στο τέλος δεν θα τις κάνεις και τόσο καλά αυτές τις εργασίες.
Επένδυσε λοιπόν λίγο χρόνο στους γύρω σου και δείξε τους εμπιστοσύνη.Θα τους βοηθήσεις να γίνουν καλύτεροι, πιο χρήσιμοι και εσύ μόλις κέρδισες 1-2 ώρες παραπάνω για τα χόμπι σου.

5) Χρησιμοποίησε την τεχνολογία. Σίγουρα δεν είναι πανάκεια η χρήση ενός smart phone, αλλά αν επικοινωνείς ακόμη με σήματα καπνού σίγουρα χάνεις πολύτιμο χρόνο, άσε που μολύνεις και την ατμόσφαιρα.

6) Μακριά από “αρνητικούς ανθρώπους”. Έχετε ακουστά για τις ” μαύρες τρύπες”; Ε, δε χρειάζεται να ταξιδέψετε στο διάστημα, είναι δίπλα σας, έτοιμοι να σας ρουφήξουν ότι ενέργεια έχετε και να σας αφήσουν με αμφιβολία, χαμένο χρόνο και σίγουρα άσχημη διάθεση.

7) Γίνετε πρακτικοί. Το μεγαλύτερο χάσμα στη ζωή δεν είναι το χάσμα των γενεών, είναι το χάσμα ανάμεσα στη γνώση και την πράξη. Κάντο τώρα! Μόλις κέρδισες χρόνο!

8) Να είμαι “γρήγορος” και όχι ” βιαστικός”. Ποιος βιάζεται; Μόνο αυτός που έχει αργήσει! Σας θυμίζει κάτι “άργησα να ξεκινήσω, ουφ ξέχασα και το πορτοφόλι μου, τρέχω σαν τρελός βιάζομαι”. Ο γρήγορος δεν βιάζεται ποτέ, άλλωστε δεν αρκεί να τρέχουμε στη γρήγορη λωρίδα, είναι πιο έξυπνο να τρέχουμε στη δική μας λωρίδα!

9) Προσοχή στα “Dead lines “. Όταν δεσμεύεστε για την εκτέλεση μίας εργασίας μη δίνετε ποτέ το νωρίτερο που σας έρχεται στο μυαλό. Να θυμάστε ότι ο κόσμος ξεχνάει πόσο γρήγορα κάνατε μία δουλειά αλλά θυμάται πάντα πόσο καλά την κάνατε.

10) Μοιράστε και Μοιραστείτε χρόνο μόνο με θετικούς ανθρώπους. Μα αν μοιράζω ή μοιραστώ δε θα χάσω χρόνο αφού είμαι πολυάσχολος;Ούτε καν! Οι περισσότερες εξαιρετικές στιγμές της ζωής μας, εκείνες που μένουν χαραγμένες στην καρδιά και το μυαλό μας,περιλαμβάνουν άλλους ανθρώπους.

You may also like

Hot News