νερό με λεμόνι

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πίνεις νερό με λεμόνι σύμφωνα με έναν διατροφολόγο!

By

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει και εσύ ότι οι διασημότεροι ηθοποιοί και τα διασημότερα μοντέλα στον κόσμο κάθε πρωί με το που ξυπνάνε πίνουν ένα ποτήρι νερό με μερικές σταγόνες λεμονιού μέσα σε αυτό.

Aν δεν γνωρίζεις το λόγο που πρέπει να το κάνεις κι εσύ κάθε πρωί και τα οφέλη που θα δεις στην υγεία σου τότε διάβασε παρακάτω. Θα εντυπωσιαστείς.

Πόσο λεμόνι πρέπει να ρίχνεις στο νερό σου;

Σύμφωνα με τον διατροφολόγο Autumn Bates πρέπει μέσα στο νερό σου να ρίχνεις και τον χυμό από ένα ολόκληρο λεμόνι αλλά και την φλούδα του λεμονιού.

Η φλούδα του λεμονιού την οποία μπορείς να ρίξεις με τη μορφή ξύσματος μέσα στο νερό σου βοηθάει πολύ και στην απώλεια βάρους πέρα από το γεγονός ότι έχει και πολλή βιταμίνη C. Ένα λεμόνι, μάλιστα, περιέχει την ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται το σώμα σου για να παράγει κολλαγόνο και να δώσει ώθηση στο ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Είναι καλύτερο να ρίξεις το λεμόνι σε κρύο, χλιαρό ή ζεστό νερό;

Το ζεστό νερό είναι το καλύτερο. Η υψηλή θερμοκρασία βοηθάει την βιταμίνη C να βγει πιο εύκολα από τον χυμό λεμονιού και από την φλούδα του.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πιεις το νερό με το λεμόνι;

Το σώμα σου είναι αφυδατωμένο το πρωί που θα ξυπνήσεις λόγω του ότι έχεις να πιεις νερό πολλές ώρες. Έτσι το λεμόνι με το νερό εκείνη την ώρα θα δώσει ώθηση στο ανοσοποιητικό σου και θα σε ενυδατώσει. Μην το παρακάνεις όμως με το λεμόνι γιατί και η υπερβολή δεν είναι καλή. Αν πίνεις πολύ νερό με λεμόνι μέσα στην ημέρα κινδυνεύεις να χαλάσεις το σμάλτο των δοντιών σου. Επιπλέον αν έχεις υψηλό σίδηρο επίσης καλό είναι να μην πίνεις νερό με λεμόνι μιας και το λεμόνι αυξάνει την ικανότητα του σώματός σου να απορροφήσει κι άλλο σίδηρο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News