Αυτός ο “κανόνας του κινητού” των 50 λεπτών θα σου αλλάξει τη ζωή!

By

Όταν συνειδητοποίησα πως το κινητό μου και εγώ περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί και ότι το αναζητούσα λίγο πριν πέσω στο κρεβάτι για ένα καληνυχτήριο search και το πρωί με την πρώτη καλημέρα, αποφάσισα πως είχε έρθει η ώρα να χωρίσουμε.

Βέβαια, δεν το συνειδητοποίησα αμέσως. Η αλήθεια είναι πως η σχέση μου με το κινητό ήταν πολύ στενή. Το έπαιρνα μαζί μου παντού και ακόμα και μετά από μια πολύ κουραστική μέρα στη δουλειά (όπου επίσης είμαι μπροστά από μια οθόνη αρθρογραφώντας), επέστρεφα στο σπίτι και έπιανα κατευθείαν το κινητό μου στο χέρι.

Όλα άλλαξαν όταν διάβασα κάπου τις συμβουλές του συγγραφέα Brendon Burchard ο οποίος λέει πως δεν πρέπει να κλείνουμε μόνο τα κινητά μας αλλά και τα λάπτοπ και τις τηλεόρασεις για τα πρώτα 50 λεπτά της ημέρας μας. Αυτός, τουλάχιστον, κάνει αυτό ακριβώς. Θα σου αλλάξει τη ζωή!

kl_kinito01

Η συμβουλή του Burchard είναι απλή: Όταν τσεκάρεις email και social media πρωί-πρωί στην ουσία παύεις να έχεις τη δική σου βούληση και γίνεσαι ο υπηρέτης του κινητού σου πριν καν πιεις τον πρωινό σου λάτε.

“Όταν τσεκάρεις το κινητό σου, τσεκάρεις όλες τις λάθος πληροφορίες. Το inbox σου δεν είναι τίποτα άλλο από τα ημερολόγια και οι ατζέντες των άλλων ανθρώπων. Πηγαίνοντας εκεί μαθαίνεις να ζεις τις ζωές των άλλων και κάνοντάς το καθημερινά ξεχνάς όλα όσα βρίσκονται στη δική σου ατζέντα”, λέει ο συγγραφέας. Καθυστέρησε αυτή τη διαδικασία για 50 λεπτά κάθε πρωί και απέκτησε λίγη γαλήνη. Αυτό θα σε βοηθήσει πραγματικά να σκεφτείς τι θέλεις εσύ να πετύχεις και να κάνεις μέσα στη μέρα σου.

Φυσικά καλό είναι να κάνεις ακριβώς το ίδιο και 50 λεπτά πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ. Αυτό θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο φυσικά και να ξεκουραστείς ακόμα περισσότερο.

kl_kinito02

Η δική μου εμπειρία…

Βράδυ: Το πρώτο βράδυ που εφάρμοσα το κλείσιμο όλων των συσκευών μου για 50 λεπτά πριν κοιμηθώ αισθάνθηκα πως υπήρχε πολύ ησυχία. Και παρόλο που όταν τσεκάρεις το κινητό σου πριν κοιμηθείς είναι επίσης μια διαδικασία που δεν κάνει φασαρία, η φασαρία που επικρατεί μέσα στο κεφάλι σου από όλα αυτά που βλέπεις και διαβάζεις, δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις πραγματικά. Τα επόμενα βράδια, μιας και έπρεπε να βρω μια ασχολία αποφάσισα να ξεκινήσω το διάβασμα και αυτό που διαπίστωσα ήταν πως στην πραγματικότητα είχα χρόνο να διαβάσω εκεί που είχα πειστεί πως ήμουν τόσο απασχολημένη που δεν είχα χρόνο για τίποτα πριν πέσω για ύπνο.

Πρωί: Τα πρωινά χωρίς κινητό, είναι πραγματικά χαρούμενα πρωινά. Χωρίς να έχω το νου μου στο κινητό και στο τι γίνεται έξω από εμένα, μπορούσα να αφοσιωθώ στο τι γινόταν μέσα σε μένα και στο τι ήθελα να κάνω μέσα στη μέρα μου. Έτρωγα το πρωινό μου με πλήρη αφοσίωση και έπινα τον καφέ μου παρατηρώντας τους περαστικούς στη βεράντα μου.

Δοκίμασε και εσύ τον κανόνα των 50 λεπτών και θα διαπιστώσεις πως ξαφνικά η μέρα σου γίνεται πολύ μεγαλύτερη.

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο τσεκάροντας τα κινητά μας και αν αποφασίσουμε να ζήσουμε έστω και μια μέρα χωρίς αυτά, θα δούμε ότι η ζωή μας δεν κυλάει τόσο γρήγορα όσο νομίζουμε.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News