Αν θέλεις να ζεις με ασφάλεια, δες ποιες είναι οι πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο

By

Σε αυτές τις 4 πόλεις οι κάτοικοι μπορούν άνετα να επιστρέφουν αργά το βράδυ στα σπίτια τους χωρίς να φοβούνται τίποτα καθώς και να αφήνουν τα laptop και τα κινητά τους χωρίς προστασία. Δες ποιες είναι οι πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο σύμφωνα με το BBC!

Osaka H πόλη Osaka της Ιαπωνίας είναι μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις για να ζει κανείς στον κόσμο. Οι κάτοικοί της αφήνουν τα πράγματά τους αφύλακτα στα τραπέζια των cafe και των εστιατορίων για όση ώρα πηγαίνουν να παραγγείλουν ή να πάνε μέχρι την τουαλέτα. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει ποτέ σε χώρες όπως είναι η δική μας. Η Osaka είναι μια πόλη στην οποία οι κάτοικοί της είναι πολύ συγκεντρωμένοι στις δουλειές τους. Εργάζονται πολλές ώρες ενώ ακόμα και πολύ αργά το βράδυ βρίσκονται στο μετρό με τα βαγόνια ακόμα πιο γεμάτα τις βραδινές ώρες σε σχέση με τις πρωινές. Τέλος, ακόμα και οι γυναίκες μπορούν να κυκλοφορούν άνετα τα βράδια έξω χωρίς να φοβούνται τίποτα.

Άμστερνταμ Mε λιγότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους, το Άμστερνταμ είναι αρκετά μικρό σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Οι χαλαροί άνθρωποι που ζουν εκεί κάνουν ακόμα πιο εύκολη την ασφάλεια της πόλης. Έξτρα πληροφορία: Λόγω του ότι η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε νερό, τα σπίτια δεν βρίσκονται σε απόλυτη ευθεία. Αν ακουμπήσεις ένα μπαλάκι του τένις σε μια μεριά του σαλονιού ενός σπιτιού θα κυλήσει σύντομα μέχρι την άλλη μεριά του.

Σίδνεϊ Παρόλο που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ είναι μια απόλυτα ασφαλής πόλη. Οι κάτοικοι νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Αν κάποιος δει κάποιον να δείχνει ύποπτος, το λέει στους γείτονές του και όλοι μαθαίνουν έτσι τι πρέπει να προσέχουν καθώς και ποιος είναι ο κοινός εχθρός. Οι δρόμοι είναι πάντα γεμάτοι κόσμο, τα cafe είναι γεμάτα με παρέες που συζητούν και πολλοί βγαίνουν βόλτες στους δρόμους με τους σκύλους τους (μιας και είναι πολύ dog-friendly μέρος).

Σιγκαπούρη Η αστυνομία σε αυτήν την Ασιατική πόλη είναι καλοπληρωμένη πράγμα που την κάνει να νοιάζεται και να προσέχει τους κατοίκους της. Επιπλέον, τηρούν όλους τους νόμους και κάνουν και τους κατοίκους να τους τηρούν. Οι κάτοικοι γνωρίζουν πως αν κάνουν κάτι κακό μπορεί ανά πάσα στιγμή να πιαστούν και να τιμωρηθούν. Γι’ αυτόν τον λόγο η τάξη και η ασφάλεια υπάρχουν παντού μετατρέποντας την πόλη σε μια από τις πιο ήρεμες και ασφαλείς πόλεις στον κόσμο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News