Αντιμετώπισε τα ινομυώματα της μήτρας μόνη σου (και χωρίς εγχείρηση)!

By

Ταλαιπωρούν όλο και περισσότερες γυναίκες. Τα ινομυώματα της μήτρας δημιουργούνται από μόνα τους (έτσι τουλάχιστον μου είπε ο γιατρός μου όταν χρειάστηκε να αφαιρέσω ένα τέτοιο και εγώ) και αφαιρούνται  με μια εγχείρηση η οποία μπορεί να μην είναι επίπονη αλλά κοστίζει και σε ταλαιπωρεί για τουλάχιστον έναν μήνα μετά.

Τι είναι τα ινομυώματα

Πρόκειται για μη καρκινικούς όγκους που αναπτύσσονται μέσα στη μήτρα της γυναίκας. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ινομυώματα μικραίνουν από μόνα τους και εξαφανίζονται. Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, δεν συρρικνώνονται και έτσι πρέπει να βγουν πράγμα που συνήθως γίνεται με τη βοήθεια λαπαροσκόπησης (είναι μια εγχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο γιατρός σου κάνει 4 μικροσκοπικές τρύπες γύρω από την κοιλιά-η μια από αυτές είναι στον αφαλό-και σου βγάζει με τη βοήθεια κάμερας το ινομύωμα).

Τα συμπτώματά των ινομυωμάτων…

Οι περισσότερες γυναίκες δεν εμφανίζουν συμπτώματα ενώ σε άλλες τα ινομυώματα προκαλούν κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα:

1. Μεγάλη αλλαγή στην έμμηνο ρήση (έντονος πόνος και πιο μεγάλη αιμορραγία).

2. Αίσθηση βάρους στην περιοχή της κοιλιάς (Εγώ είχα πρόβλημα όταν έτρεχα. Στα 3 χιλιόμετρα ένιωθα πως θα λιποθυμήσω. Είχα τόσο δυνατό πόνο στο στομάχι και την κοιλιά και αυτό που νόμιζα-λόγω της άγνοιάς μου-ήταν πως απλά κουραζόμουν πολύ στην προπόνηση).

3. Δυσκολία στην ούρηση

4. Δυσκοιλιότητα

5. Πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής

kl_inomioma01

Πώς να τα αντιμετωπίσετε…

Λιναρόσπορος

Οι φυτικές ίνες και τα Ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχονται στον λιναρόσπορο μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσεις όγκους σε όλο το σώμα σου ενώ απαλλάσουν τον οργανισμό σου από τις τοξίνες και από τα υπερβολικά οιστρογόνα.

Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Αυτό που μπορείς να μειώσεις πίνοντας εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι τα συμπτώματα ενώ υπάρχει περίπτωση τα ινομυώματα να μειωθούν κατά 30%. Επίσης το πράσινο τσάι εμποδίζει την ανάπτυξη νέων ινομυωμάτων.

Λευκές τροφές… it’s a no no!

Tροφές, όπως είναι το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά, το αλεύρι και τα γλυκά που περιέχουν αλεύρι, ενισχύουν την ανάπτυξη των ινομυωμάτων που ήδη υπάρχουν. Επίσης οι λευκές τροφές μπορεί να δημιουργήσουν ινομυώματα. Βγάλ’τις από τη διατροφή σου ή τουλάχιστον μείωσέ τις.

Βότανα

Βότανα, όπως το τζίνσενγκ, το σαταβάρι, το χαμομήλι, το μελισσόχορτο, η αγριοκερασιά, η βαλεριάνα, το τζέντζερ, ο βασιλικός, η σχιζάνδρα, η γλυκόριζα και το μανιτάρι Reishi, βοηθούν στη γενικότερη υγεία του ενδοκρινικού συστήματος. Επίσης μειώνουν πολύ τα συμπτώματα που προκαλούν τα ινομυώματα καθώς χαλαρώνουν τους μύες και μειώνουν τον πόνο.

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις τα παραπάνω αν έχεις διαγνωστεί με ινομυώματα. Μέχρι να προγραμματίσεις την εγχείρησή σου μπορεί να έχουν εξαφανιστεί. Πίνε τα βότανα που σου είπα παραπάνω (έτσι κι αλλιώς θα σου κάνουν καλό), κόψε όσο περισσότερο μπορείς τις λευκές τροφές και βάλε τον λιναρόσπορο στη διατροφή σου. Τα αποτελέσματα μπορεί να σε εκπλήξουν ευχάριστα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News