Αποκλειστικό: Ρεφλεξολογία και πεπτικό σύστημα-Η ειδικός σου λύνει τις απορίες

By

Κάθε εβδομάδα κάνω ρεφλεξολογία γιατί αποφάσισα ότι θέλω να κάνω πράγματα για μένα. Για τον εαυτό μου, κι από τα οποία θα έχω μακροπρόθεσμα οφέλη. Έτσι λοιπόν πηγαίνω στην καλύτερη ρεφλεξολόγο, Δέσποινα Παπαβασιλείου, την οποία σε κάθε συνεδρία της κάνω μία μίνι ανάκριση για κάθε σύστημα του οργανισμού.

Μετά από το εριστικό σύστημα και το αναπαραγωγικό, σειρά έχει το πεπτικό. Και μάλιστα αφορμή στάθηκε, τα προβλήματα υγείας που είχε μία γνωστή μου τα οποία επιλύθηκαν χάρη στη ρεφλεξολογία. Επειδή είμαι περίεργη σαν άνθρωπος και θέλω να μου λύνονται όλες οι απορίες, ρώτησα την ειδικό τα πάντα που αφορούν στο πεπτικό σύστημα.

peptiko1

Αφού έχουμε μιλήσει για τη ρεφλεξολογία στο ερειστικό σύστημα και στο σύστημα αναπαραγωγής, ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε και για το πεπτικό. Αλήθεια πού βοηθάει; Σε ανθρώπους για παράδειγμα με προβλήματα χρόνια μπορεί να δώσει λύση;

Βασικά θα πρέπει να πούμε από το πεπτικό σύστημα τι ανακλαστικά σημεία μπορούν να δουλευτούν με την αγωγή της Ρεφλεξολογίας. Το πεπτικό σύστημα ξεκινάει  από το στόμα και καταλήγει στον πρωκτό. Τα όργανα τα οποία μπορούμε να δουλέψουμε στα άκρα μας δηλαδή στα χέρια και στα πέλματα είναι άνω κάτω γνάθος, δόντια, οισοφάγος, στομάχι, δωδεκαδάκτυλος, συκώτι, πάγκρεας, λεπτό και παχύ έντερο, ειλεοκολική βαλβίδα, πρωκτός. Άρα ότι πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί στο πεπτικό σύστημα απο την αρχή μέχρι το τέλος του μπορούμε να εφαρμόσουμε την αγωγή. Τώρα στην ερώτηση που βοηθάει, δηλαδή αν θέλετε να σας ονομάσω ασθένειες όπου βοηθάει, δεν θα μπορέσω να απαντήσω με το ονοματεπώνυμο της ασθένειας αν και θα ήθελα να σας βοηθήσω στην απορία σας, γιατί η Ρεφλεξολογία βοηθάει τον ασθενή και όχι την ασθένεια. Δηλαδή αν έχω δει αποτελέσματα εφαρμόζοντας την Ρεφλεξολογία σε δυσκοιλιότητα, σε οισοφαγική παλινδρόμηση, σε καούρες, σε ναυτίες, σε αιμορροΐδες κ.α. δεν μπορώ να πω ότι είναι η πανάκια για τις αντίστοιχες παθήσεις.

Αν κάποιος με προβλήματα πεπτικά, ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική και διατροφική αγωγή, μπορεί να κάνει ρεφλεξολογία;

Βεβαίως και μπορεί και καλό θα ήταν να συμπληρώσουν την αγωγή τους με την Ρεφλεξολογία κυρίως όταν παίρνουν φαρμακευτική αγωγή. Γιατί? Γιατί και μόνο μέσω της βελτίωσης του κυκλοφορικού τα φαρμακευτικά συστατικά θα κυκλοφορήσουν πολύ καλύτερα στον οργανισμό. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις με αυτή την μέθοδο ή παρενέργειες. Είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος που το μόνο αρνητικό που μπορεί ν τύχει είναι απλά να μην πετύχει. Βέβαια εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η Ρεφλεξολογία είναι η μόνη εναλλακτική αγωγή, όπου η αναφορά της εναλλακτικής αγωγής είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα…,που προστατεύεται από Επαγγελματικό Σύλλογο πολλών χρόνων και οι Ρεφλεξολόγοι όπου έχουν πτυχίο ολοκληρωμένων σπουδών και όχι απλών σεμιναρίων, γνωρίζουν πως να την εφαρμόζουν με επιτυχία. Και όταν λέω ότι προστατεύεται εννοώ ότι οποιοσδήποτε ασκεί την αγωγή χωρίς να έχει αναγνωρισμένο πτυχίο ασκείτε ο νόμος προκειμένου να προστατευτεί ο ασθενείς.

peptiko2

Αν κάποιος δεν ξέρει ότι έχει τέτοιου είδους προβλήματα, εσείς ως ειδικός, μπορείτε να τα βρείτε πατώντας τα σημεία που έχουν να κάνουν με το πεπτικό;

Εμείς ως Ρεφλεξολόγοι και όχι ως ειδικοί, δεν κάνουμε διαγνώσεις. Μπορούμε να πιάσουμε κάποια ανωμαλία που μπορεί να υπάρχει σε κάποιο όργανο του πεπτικού συστήματος, όπως για παράδειγμα κάποια γρομπαλάκια ή κάποια  κρυσταλλικά οιδήματα κ.α. Αν δεν γνωρίζει για τυχών πάθηση που μπορεί να έχει αν έχουμε κάποια υποψία τότε σίγουρα θα του προτείνουμε να κάνει την ανάλογη εξέταση.

Αν κάποιος κάνει ρεφλεξολογία κι είναι τακτικός στις συνεδρίες, κάνοντάς τις, υπάρχει περίπτωση να μην πάθει κάποιο πρόβλημα που να έχει σχέση με το πεπτικό; Μπορούμε να πούμε δηλαδή ότι δρα προληπτικά;

Θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας έτσι ώστε να κατανοήσουμε την μεγάλη σημασία της πρόληψης. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που θεωρούμε δεδομένη την πρόληψη όσον αφορά στο γεννητικό σύστημα. Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο σύστημα έγιναν πολλών χρόνων διαφημιστικές καμπάνιες για να αρχίσουμε  να δεχόμαστε, την έννοια αυτή. Που και πάλι ούτε σε αυτό το σύστημα δεν την εφαρμόζουμε! Δηλαδή για τα άλλα συστήματα δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η πρόληψη? Η πρόληψη λοιπόν είναι η μεγαλύτερη επένδυση για τον οργανισμό μας και θα σας αναφέρω μερικούς λόγους. Αν δεν προσέξω το πεπτικό μου σύστημα και γενικά το κάθε σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα που πρώτων θα μου δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα, στην δουλειά μου και κατ’ επέκταση στο οικονομικό καλάθι του σπιτιού μου. Η πρόληψη που μπορεί να γίνει δια μέσων της Ρεφλεξολογίας μπορεί να γίνει σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, έτσι ώστε να υπάρξει μια ομοιόσταση, προκειμένου να τρέχουμε τελευταία στιγμή με κάτι επείγον και επώδυνο.

Την Δέσποινα Παπαβασιλείου θα την βρεις στον προσωπικό της χώρο: http://www.reflexdp.gr/

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News