Αποκλειστικό: Τι σχέση έχει η ρεφλεξολογία με τη… μητρότητα; Η ειδικός σου λύνει τις απορίες

By

Πριν από μερικές μέρες πήγα στην καλύτερη ρεφλεξολόγο της Γλυφάδας για μου κάνει μία συνεδρία η οποία αφορούσε στο εριστικό σύστημα.

Ήταν η ωραιότερη μέρα της ζωής μου, γιατί χαλάρωσα τόσο πολύ που δεν κατάλαβα πότε αρχίσαμε και πότε τελειώσαμε. Όταν μου έδωσε την  κάρτα της, η Δέσποινα Παπαβασιλείου, κάτω από την ιδιότητα της ρεφλεξολόγου, έγραφε “μητρότητα και ρεφλεξολογία” Τι ήθελα και το είδα. «Θέλω να μου μιλήσεις γι’ αυτό. Επηρεάζει η ρεφλεξολογία τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή»; Τη ρώτησα κι εκείνη μου έδωσε ραντεβού για να τα συζητήσουμε από κοντά και να σου μεταφέρω όλες τις λεπτομέρειες.

Την προηγούμενη φορά μιλήσαμε για τη ρεφλεξολογία και το ερειστικό σύστημα. Σήμερα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο, Ρεφλεξολογία και μητρότητα. Με απλά λόγια η ρεφλεξολογία βοηθάει στη γονιμότητα;

Δ.Π: Η Ρεφλεξολογία βοηθάει στην σύλληψη αν υπάρχει πρόβλημα αλλά θα πρέπει να τονίσουμε σε αυτή την περίπτωση ότι για κάτι τέτοιο θα σταθούμε συμπληρωματικά στην Ρεφλεξολογία και όχι σαν πανάκια. Έχει μεγάλες διαφορές και πολλά όρια αυτή η μέθοδος όταν την ασκούμε για την μητρότητα δηλαδή για την σύλληψη για την κύηση, όταν την εφαρμόζουμε στην γέννα και στην λοχεία. Διαφέρει πολύ στις πιέσεις και στις τεχνικές. Πιστεύω ότι μπορείτε να σκεφτείτε τι μπορεί να προκαλέσει το άγχος σε μια τέτοια περίπτωση.

Η σύλληψη είναι ένα θέμα που αγχώνει πολύ τις γυναίκες κυρίως ακόμη και αν δεν θέλουν να γονιμοποιήσουν απλά στην ιδέα αν θα είναι γόνιμες, όταν θα αποφασίσουν να γονιμοποιήσουν. Είναι ένας πολύ ευαίσθητος κλάδος που θα πρέπει να αγκαλιάζεται μοναδικά για το κάθε ζευγάρι. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουν γίνει έρευνες πάνω στην αποτελεσματικότητα της Ρεφλεξολογίας συνδιαστικά με IVF λόγο της βελτίωσης του κυκλοφορικού συστήματος και όχι μόνο… Μεγάλη κουβέντα όπως καταλαβαίνετε….

refle2

Τι έρευνες έχουν γίνει πάνω σε αυτό;

Δ.Π: Το καλό είναι ότι επειδή η Ρεφλεξολογία στην Μητρότητα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετές έρευνες για πολλές περιπτώσεις τόσο για την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε μια τεχνική γονιμοποίηση, σε χλαμύδια που μπορεί να έχει κάποιος και εμποδίζει την σύλληψη και αν θυμάμαι καλά αυτή η έρευνα είχε γίνει στο Ιράν, στην αμηνόροια, στις μετεγχειρητικές παρενέργειες από μια καισαρική τομή και για πολλές άλλες καταστάσεις στην μητρότητα.

Μπορεί μία έγκυος να κάνει ρεφλεξολογία, κι αν ναι πού θα τη βοηθήσει;

Δ.Π: Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να επιβάλλεται η Ρεφλεξολογία στην μητρότητα, γιατί βοηθάει τόσο την μέλλουσα μαμά όσο και το έμβρυο ή αλλιώς το παιδάκι, ας σταματήσουμε να μιλάμε για το παιδί που κυοφορείτε σαν κάτι που δεν νιώθει δεν βλέπει και δεν ακούει. Τα κάνει όλα αυτά!

Την βοηθάει σε όλα τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν τόσο μετέπειτα όσο και την ίδια περίοδο, όπως πρωινή αδιαθεσία, ναυτία, καούρες, οισοφαγική παλινδρόμηση, δυσκοιλιότητα, πόνοι στην μέση και πολλά άλλα. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα σε όλες τις αλλαγές απο την αρχή τις κύησης έτσι ώστε να βελτιώσουμε την πρόοδο σε μια γέννα.

refle1

Μία μητέρα μπορεί να φέρει το παιδί της να κάνει ρεφλεξολογία ή απευθύνεται μόνο σε ενηλίκους;

Δ.Π: Έχω σκεφτεί αν τραβήξω video για  να δείτε τις αντιδράσεις των βρεφών που κάνω Ρεφλεξολογία για να ηρεμούν και να βελτιώνεται ο ύπνος τους και πόσο μάλλον αν υπάρχουν προβλήματα κολικών.Την λατρεύουν την Ρεφλεξολογία και την δέχονται πάρα πολύ εύκολα. Μην φανταστείτε βέβαια ότι στα μωράκια ασκούμε πιέσεις όπως σε ενήλικες. Όχι βέβαια εντελώς διαφορετικές πιέσεις και τεχνικές και εδώ. Οπότε Ρεφλεξολογία στην ουσία ο άνθρωπος μπορεί να δεχτεί απο όταν σχηματίζεται μέχρι την στιγμή της αποχώρησης του.

Δες το βίντεο:

Επισκεφθείτε τη Δέσποινα Παπαβασιλείου στο http://www.reflexdp.gr/

You may also like

Hot News