Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια ότι ο θυρεοειδής σου έχει τρελαθεί!

By

Αυτός ο μικρός, σε σχήμα πεταλούδας, αδένας που βρίσκεται στη βάση του λαιμού σου, μπορεί να είναι το πιο ισχυρό μέρος της εσωτερικής ανατομίας σου. Οι ορμόνες που βγάζει προς τα έξω ρυθμίζουν τα πάντα… από την όρεξή σου μέχρι και τα επίπεδα της ενέργειάς σου.

Όλα είναι καλά, λοιπόν, όταν ο θυρεοειδής λειτουργεί μια χαρά. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν λειτουργεί σωστά; Δες πώς θα πάρεις μυρωδιά ότι έχει κάποιο πρόβλημα.

Τα συμπτώματα του θυρεοειδή ποικίλουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν με αυτόν χωρίς να το καταλαβαίνουν. Έρευνες που έχουν γίνει στην Αμερική υπολογίζουν πως περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από κάποια μορφή θυρεοειδή ενώ οι γυναίκες έχουν 5-8 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους πρόβλημα σε σχέση με τους άντρες.

kl_thyro01

Δες ποια είναι τα συμπτώματα που μπορεί να σε βοηθήσουν να καταλάβεις στο περίπου τι πρόβλημα έχεις.

Υποθυρεοειδισμός

Νιώθεις ότι κρυώνεις συνέχεια ή την περισσότερη ώρα

Έχεις χρόνιους πόνους στους μύες

Έχεις ξηρή επιδερμίδα και σου πέφτουν τα μαλλιά

Έχεις πολύ “βαριές” περιόδους

Παίρνεις βάρος

Έχεις δυσκοιλιότητα

Αν έχεις ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα τότε θα πρέπει να κάνεις μια επίσκεψη σε κάποιον γιατρό προκειμένουν να σου πάρει αίμα. Η εξέταση θα δείξει αν έχεις υποθυρεοειδισμό ή όχι.

Υπερθυρεοειδισμός

Εξογκώνονται τα μάτια σου

Αισθάνεσαι ζεστή όλη την ώρα

Αυξάνονται κατά πολύ οι παλμοί της καρδιάς ειδικά όταν γυμνάζεσαι

Έχεις πολύ άγχος και νευρικότητα

Έχεις προβλήματα όρασης

Χάνεις βάρος

Αυξάνεται ο ιδρώτας στα χέρια σου

Έχεις αυξημένης κινήσεις εντέρου

Έχεις πολύ “ελαφριές” περιόδους

Οι ειδικοί λένε πως ο υπερθυρεοειδισμός είναι πιο εύκολο να διαγνωστεί με βάση τα συμπτώματα. Παρόλα αυτά πρέπει να γίνει μια εξέταση αίματος για να επιβεβαιωθεί η ύπαρξή του ή όχι.

Το συμπέρασμα

Τα συμπτώματα του θυρεοειδή είναι ύπουλα και απρόβλεπτα. Λόγω του ότι αλλάζουν από άτομο σε άτομο, η διάγνωσή του από αυτά μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Αν εσύ έχεις κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα τα οποία δεν λένε να φύγουν, τότε μια επίσκεψη στο γιατρό σου θα σου λύσει όλες τις απορίες.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News