Αυτή είναι η βιταμίνη που μπορεί να σε βοηθήσει με την κατάθλιψη!

By

Είναι δυνατόν με μια βιταμίνη να νιώσεις καλύτερα αν έχεις κατάθλιψη;

Oι επιστήμονες της κλινικής Mayo μας λένε όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την βιταμίνη B12.

Πιο συγκεκριμένα οι επιστήμονες της κλινικής Mayo μέσω του Mayo Clinic News Network, εξηγούν πως τα χαμηλά επίπεδα της B12 και άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως είναι η Β6 και το φυλλικό οξύ μπορεί να σχετίζονται με την κατάθλιψη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι βιταμίνες αυτές παίζουν ρόλο στην παραγωγή χημικών ουσιών του εγκεφάλου πο επηρεάζουν τη διάθεση.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν έλλειψη από τις βιταμίνες Β;

Οι άνθωποι που δεν έχουν καλές διατροφικές συνήθειες, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, οι χορτοφάγοι και όσοι έχουν προβλήματα με την πέψη είναι αυτοί που έχουν ανεπάρκεια της Β12. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις και εσύ κάνοντας μια απλή εξέταση αίματος.

Αν διαπιστώσει ότι σου λείπει μπορείς να την πάρεις μέσω συμπληρώματος διατροφής. Οι μέχρι τώρα έρευνες πάντως δεν συμφωνούν με το κατά πόσο η λήψη συμπληρώματος Β12 μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης αν και έχει συνδεθεί με την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Πάντως ο καλύτερος τρόπος για να λαμβάνεις επαρκώς την Β12 είναι να το κάνεις μέσω της διατροφής σου. Βάλε τα ψάρια, το άπαχο κρέας, τα πουλερικά και τα αυγά στη διατροφή σου και όλα θα είναι εντάξει.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News