Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάς πάντα κουρασμένη (+ τι να κάνεις για να το αλλάξεις)!

By

Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει με τη σκέψη ότι θα ήθελες να κοιμηθείς δυο μέρες ακόμα συνεχόμενα;

Όλοι κουραζόμαστε πολύ αλλά όταν ξυπνάμε και μας παίρνει ο ύπνος τρώγοντας πρωινό ή δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας στη δουλειά, και αυτό συμβαίνει συχνά, τότε κάτι άλλο φταίει…

Το υπνοδωμάτιό σου είναι σκοτεινό σαν σπηλιά

Όταν δεν μπαίνει καθόλου φως στο υπνοδωμάτιό σου είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξυπνήσεις. Αν δεν μπορείς ή φοβάσαι να έχεις ανοιχτά τα πατζούρια σου έτσι ώστε να μπαίνει το φως του ήλιου στο δωμάτιο και να σε ξυπνάει όμορφα, τότε μπορείς να βάζεις το ξυπνητήρι μια ώρα νωρίτερα, να σηκώνεσαι, να ανοίγεις τα πατζούρια και να κοιμάσαι για ακόμα μια ώρα. Η διαδικασία του ξυπνήματος θα γίνει ακόμα πιο φυσική. Αυτό το τελευταίο κάνω και εγώ εδώ και λίγο καιρό.

kl_kourasi01

Βάζεις 10 ξυπνητήρια μέχρι να ξυπνήσεις

Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να βάζουν 10 ξυπνητήρια για να ξυπνήσουν με το δέκατο να ξέρεις πως αυτό δεν σε βοηθάει καθόλου. Όσο πατάς το snooze τόσο διακόπτεται ο ομαλός ύπνος σου και ο ύπνος που κάνεις ανάμεσα στα snooze δεν είναι ποιοτικός. Βάζε το ξυπνητήρι σου στην ώρα που θέλεις να ξυπνήσεις και απόλαυσε τον ύπνο σου μέχρι τότε.

Κοιμάσαι πολύ αργά

Είσαι βραδινός τύπος, το έχουμε καταλάβει. Είτε κάθεσαι μέχρι αργά για να δουλέψεις είτε το κάνεις για να δεις την αγαπημένη σου σειρά (όχι ένα αλλά καμιά 10αριά επεισόδια), όταν μένεις ξύπνια μέχρι αργά, καταλήγεις να μην κοιμάσαι όσο θα έπρεπε. Όρισε μια ώρα στην οποία θα κοιμάσαι και αν πρέπει για κάποιο λόγο να μείνεις ξύπνια μέχρι αργά, προσπάθησε να κοιμηθείς λίγο νωρίτερα το επόμενο βράδυ. Προσωπικά τις καθημερινές προσπαθώ να κοιμάμαι κατά τις 11:30-12:00 το αργότερο για να είμαι καλά τα πρωινά και να μπορώ να αποδώσω στις καθημερινές προκλήσεις που εμφανίζονται στο δρόμο μου.

kl_kourasi

Τι ήπιες πριν κοιμηθείς;

Αν το έριξες στα μοχίτο το προηγούμενο βράδυ ή αν ήπιες ένα ποτήρι κρασί λίγο πριν πέσεις για ύπνο τότε σίγουρα δεν θα έχεις έναν ξεκούραστο ύπνο παρόλο που μπορεί να πέσεις ξερή. Το ίδιο ισχύει με τον καφέ. Παρόλο που υπάρχουν άνθρωποι που όταν πίνουν καφέ δεν δυσκολεύονται να κοιμηθούν, υπάρχουν άλλοι που έχουν μεγάλο πρόβλημα. Αν είσαι από αυτούς (εγώ είμαι από τους άλλους) τότε σταμάτα να πίνει καφέ πριν πέσεις για ύπνο. Το ίδιο ισχύει και με το τσάι.

Εσύ τι κάνεις από τα παραπάνω; Ποια είναι η τακτική σου για να κοιμάσαι καλά και να ξυπνάς ξεκούραστη;

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News