Μπαλέτο: Η πρώτη γυμναστική του κοριτσιού-Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει;

By

Είμαι από τα κορίτσια που δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου μπαλέτο. Είχα πάει τις προάλλες σε μία παράσταση που συμμετείχε το κοριτσάκι μίας φίλης μου και ενθουσιάστηκα. Έβλεπα τις μικρές μπαλαρίνες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στην σκηνή. Έβλεπα παιδικά κορμάκια να κινούνται με αρμονία και με απόλυτη πειθαρχία. Στο τέλος της παράστασης τηλεφώνησα στη μητέρα μου και της έκανα παράπονα γιατί ποτέ δεν με έστειλε. Κι εκείνη φυσικά το μετάνιωσε γιατί όλα αυτά τα βρίσκω μπροστά μου. Το μπαλέτο για μένα πρέπει να είναι η πρώτη γυμναστική του κοριτσιού. Αυτή φυσικά είναι προσωπική μου άποψη την οποία μπορώ να στηρίξω με τα παρακάτω επιχειρήματα. Καταρχήν απευθύνθηκα σε ειδικούς προκειμένου να σου εξηγήσω γιατί είναι καλή γυμναστική, πού κάνει καλό και από ποια ηλικία είναι καλό να ξεκινήσει ένα παιδί.

Η τεχνική του μπαλέτου είναι τόσο σφαιρική, τόσο αρχιτεκτονικά γεωμετρική και η διδασκαλία της τόσο άρτια που δίνει τόσο καλές βάσεις ως προς το στήσιμο του σώματος και την πειθαρχία που απαιτεί ο χορός, ώστε να μπορείς να πας μετά πιο εύκολα σε κάποιο άλλο είδος». Γιατί, λοιπόν, μπαλέτο; «Σκοπός του μπαλέτου, όπως και κάθε γυμναστικής, είναι ένα σώμα άρτιο και όχι καταπονημένο», επισημαίνουν οι ειδικοί.

Το μπαλέτο είναι ο πρώτος χορός που μαθαίνει ένα παιδί. Από νωρίς κιόλας οι γονείς στέλνουν τις κορούλες τους να μάθουν τα πρώτα τους βήματα. Έχει μάλιστα παρατηρηθεί η τάση πολλών να παρακινούν τα παιδιά τους να ξεκινήσουν μπαλέτο ακόμη και από προσχολική ηλικία!

baleto1

Μήπως όμως όταν το παιδί είναι τόσο μικρό δεν μπορεί να ανταποκριθεί; Το συγκεκριμένο είδος χορού σύμφωνα με τους δασκάλους, είναι πολύ απαιτητικό μιας και χρειάζεται πειθαρχία και προσήλωση. Οι ξενόγλωσσοι ορισμοί και οι δύσκολες κινήσεις του, είναι αρκετά δύσκολο να αφομοιωθούν από ένα μικρό παιδί.

Ποια όμως είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί χορό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να έχει ήδη ξεκινήσει το σχολείο ώστε να αρχίζει με αυτόν τον τρόπο να κοινωνικοποιείται και να μπορεί να πάρει αποφάσεις για τον εαυτό του.

baleto2

Επιπλέον ένας από τους λόγους που ο χορός δεν ενδείκνυται σε πολύ μικρές ηλικίες είναι για το λόγο ότι ο σκελετός του παιδιού είναι πολύ μαλακός για τις σωματικές απαιτήσεις. Έτσι καλό θα ήταν να ξεκινήσει μαθήματα από την ηλικία των 10 ή των 12.

Ωστόσο όσοι γονείς επιμένουν ότι πρέπει να μάθουν τα παιδιά τους σε μικρή ηλικία χορό, υπάρχουν προπαρασκευαστικά μαθήματα μπαλέτου για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών. Αν έχεις εσύ παιδί και θέλεις να το στείλεις από μικρή ηλικία ξανασκέψου το!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News