Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που συγκρίνεται άμεσα με τα αντίστοιχα των φρούτων και λαχανικών. Καλά διάβασες όλα αυτά το ποπ κορν.
Η νέα επιστημονική έρευνα έρχεται από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και αναφέρει πως οι πολυφαινόλες, που βρίσκονται στο ποπ κορν είναι καλύτερες από εκείνες των φρούτων και λαχανικών. Ο λόγος;
Όπως εξηγούν, το ποπ κόρν περιέχει μόνο 4% νερό, ενώ στα φρούτα και λαχανικά, όπου το νερό φθάνει το 90%, οι πολυφαινόλες είναι πιο διαλυμένες και άρα λιγότερο ευεργετικές. Φυσικά και η φλούδα παίζει σημαντικό ρόλο, αφού είναι στην ουσία το πιο υγιεινό μέρος του ποπ κορν. Συνολικά, η νέα έρευνα έδειξε ότι το ποπκόρν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τους ξηρούς καρπούς και έως 15 φορές περισσότερες σε σχέση με τα τσιπ τορτίγια και τα πλήρη δημητριακά.
«Το ποπκόρν ίσως είναι το τέλειο σνακ. Είναι το μόνο που περιέχει 100% ανεπεξέργαστα πλήρη δημητριακά. Όλα τα άλλα είναι επεξεργασμένα και διαλυμένα με άλλα συστατικά. Ακόμα και στα λεγόμενα πλήρη δημητριακά, αυτό ισχύει μόνο για το 51% του βάρους τους. Ενώ στο ποπκόρν μία μερίδα καλύπτει πάνω από το 70% της ημερήσιας κατανάλωσης πλήρων δημητριακών. Ο μέσος άνθρωπος τρώει μόνο τη μισή αναγκαία ποσότητα πλήρων δημητριακών μέσα στη μέρα και έτσι το ποπ κόρν μπορεί να συμπληρώσει την ποσότητα που λείπει και μάλιστα με πολύ ευχάριστο τρόπο»,δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Βίνσον.
Όμως σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος, που το ποπκόρν μαγειρεύεται, ετοιμάζεται και σερβίρεται. Καλό θα είναι να αποφεύγεται το επιπλέον αλάτι, το βούτυρο αλλά και ο φούρνος μικροκυμμάτων.