Δες πότε πρέπει να κάνεις τεστ δυσανεξίας

By

Τα τελευταία χρόνια γίνονται έντονες συζητήσεις γύρω από το θέμα των τεστ δυσανεξίας. Πολλοί είναι εκείνοι, που τρέχουν για την πρώτη εξέταση τους και από την άλλη δεν είναι λίγοι οι διαιτολόγοι- διατροφολόγοι, οι οποίοι το προτείνουν σωρηδόν στους πελάτες τους.

Τι είναι όμως η δυσανεξία;

Η δυσανεξία αποτελεί στην ουσία μια ευαισθησία του οργανισμού μας, κατά την οποία δυσκολευόμαστε να χωνέψουμε κάποιες συγκεκριμένες τροφές. Τα συμπτώματά της θυμίζουν κατά πολύ τα αντίστοιχα της τροφικής αλλεργίας, όμως είναι πιο χαμηλής έντασης. Κατά τη δυσανεξία, ο οργανισμός λειτουργεί αμυντικά σε κάποιες τροφές παράγοντας ανοσοσφαιρινές καθυστερώντας έτσι την πέψη.

Πως γίνεται το τεστ δυσανεξίας;

Το τεστ δυσανεξία γίνεται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ με αιματολογικές εξετάσεις σε εργαστήριο. Οι μέθοδοι με ακίδα και με βιοηλεκτρολογικούς τρόπους δεν είναι έγκυρη και ιατρική τεκμηριωμένη. Τα αποτελέσματα της εξέτασης μπορούν να υποδείξουν στον ενδιαφερόμενο σε ποια τρόφιμα ο οργανισμός αντιδρά. Σε καμία περίπτωση το τεστ αυτό δεν μπορεί να μας ενημερώσει για το ποια τρόφιμα μας παχαίνουν ή αντίστοιχα μας βοηθούν να αδυνατίσουμε.

Πότε πρέπει να γίνει το τεστ δυσανεξίας;

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το τεστ δυσανεξίας έχουν εκμεταλλευτεί πολλοί ειδικοί του χώρου και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια για να πουλήσουν νέους τρόπους αδυνατίσματος, πράγμα που δεν ισχύει. Το τεστ δυσανεξίας θα πρέπει να γίνεται για ιατρικούς λόγους.

Είναι ένα σημαντικό εργαλείο, που απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη ομάδα ασθενών ώστε να βρουν τις τροφές, που αντιδρά ο οργανισμός τους και συμβάλλουν στη δημιουργία διάφορων νοσημάτων, όπως της αρθρίτιδας και των χρόνιων φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου.

You may also like

Follow @keepupgr

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Hot News

post-image
News & Trends Style

Πώς φοράνε το λευκό πουκάμισο οι Meghan Markle, Kate Middleton και Olivia Palermo και πού θα βρεις τα πιο ωραία πουκάμισα κάτω των 35 ευρώ!

Το λευκό πουκάμισο υπήρξε πάντα ένα αγαπημένο κομμάτι στην ντουλάπα μου. Το ίδιο φυσικά θα πείτε πολλές από εσάς...
Διαβάστε Περισσότερα