Δες τι φταίει και δεν σου φέρνει χαρά το σπίτι σου

By

Έχεις παρατηρήσει ποτέ πως νιώθεις όταν βρίσκεσαι στα δωμάτια του σπιτιού σου; Είσαι χαρούμενη και ήρεμη ή σου δημιουργούν αισθήματα άγχους και απώλειας ελέγχου; Υπάρχουν πολλά πράγματα, άλλα πιο μικρά και άλλα πιο μεγάλα, μέσα στα σπίτια, που συχνά στερούν από τους ιδιοκτήτες το πιο σημαντικό πράγμα που έχει να προσφέρει ένα σπίτι: την αίσθηση της χαλάρωσης, της ζεστασιάς, της ασφάλειας και της χαράς.

Εμείς εντοπίσαμε και σου παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να σου φέρνουν μελαγχολία και να επηρεάζουν την καθημερινότητά σου αρνητικά, όπως και τι μπορείς να κάνεις για να τα ανατρέψεις.

Δεν έχεις αρκετό φως Αν βασίζεσαι σε μικρές πηγές φωτισμού για να κάνεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες ίσως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ζεις στο σκοτάδι. Αν το σπίτι σου έχει πρόσβαση σε φυσικό φωτισμό, απομάκρυνε τις βαριές κουρτίνες και άφησέ τον να μπει μέσα. Αν όχι, τότε χρησιμοποίησε επαρκή φωτισμό για να δημιουργήσεις μια λαμπερή και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Κρατάς τα δώρα που δεν σου αρέσουν Μπορεί η θεία σου να σου έκανε δώρο εκείνο το βάζο με όλες τις καλές προθέσεις, αλλά κάθε φορά που το βλέπεις αντί να την θυμάσαι σκέφτεσαι πως αν είχες την επιλογή δεν θα το αγόραζες ποτέ. Συνήθως κρατάμε τα δώρα που δεν μας αρέσουν λόγω ενοχής. Ξεπέρασε την ενοχή σου και απομάκρυνε οποιοδήποτε αντικείμενο δεν σε κάνει ευτυχισμένη. Δεν χρειάζεται να το κρατάς μόνο και μόνο επειδή κάποιος σου το έκανε δώρο, ειδάλλως θα θυσιάσεις την καθημερινή ευτυχία στους χώρους του σπιτιού σου.

Δεν βάζεις σε τάξη την παιδική…. αταξία Αν έχεις παιδιά, θα έχεις παρατηρήσει πως το πρόβλημα είναι λίγο μεγαλύτερο από μερικά παιχνίδια στο πάτωμα. Είναι η μόνιμη και καθημερινή αύξηση των παιχνιδιών, μικρών αντικειμένων, ρούχων, ζωγραφιών κλπ που καταλήγουν να είναι μέσα στο σπίτι και να δίνουν την αίσθηση της ανεξέλεγκτης ακαταστασίας. Ωστόσο, είναι από τα πράγματα που μπορείς να βάλεις σε τάξη – το 50% των πραγμάτων αυτών μπορείς να τα πετάξεις χωρίς να το καταλάβουν οι μικροί μας φίλοι!

Δεν πετας παλιά αντικείμενα Ίσως είσαι από τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να πετάξουν τα παλιά τους αντικείμενα ή τα αντικείμενα που πλέον δεν χρειάζονται. Ωστόσο, αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος να μαζέψεις πράγματα που αφενός δεν σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, αφετέρου διατηρούν το σπίτι σου σε μια μόνιμη ακαταστασία. Παλιά χαρτιά, σπασμένα αντικείμενα, ή ακόμα και αντικείμενα της παιδικής σου ηλικίας που είναι ιδιαίτερα φορτισμένα επηρεάζουν τα συναισθήματά σου. Πέταξε ό,τι είναι άχρηστο και φύλαξε τα αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία αλλά ταυτόχρονα σε αγχώνουν σε μέρος που δεν φαίνονται.

Συντηρείς «βαριά ατμόσφαιρα» Έχεις σκούρες και βαριές κουρτίνες να σέρνονται στο πάτωμα και ταυτόχρονα βαριά και σκούρα έπιπλα που δεν σε αντιπροσωπεύουν; Γενικά όσο πιο «βαριά» είναι η διακόσμηση και η επίπλωση, τόσο πιο «βαριά» είναι και η γενικότερη ατμόσφαιρα του σπιτιού. Αντικατέστησε τις σκούρες κουρτίνες με ανοιχτές, εξαφάνισε τα φορτισμένα αντικείμενα από το οπτικό σου πεδίο ή άλλαξε ακόμα και την επίπλωση. Να θυμάσαι ότι όσο πιο ελαφρύ και αέρινο το σπίτι σου, τόσο πιο ελαφριά και αέρινα θα νιώθεις κι εσύ!

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News