Δούλεψε τους “μυς” της αυτοπεποίθησής σου με αυτές τις 3 “ασκήσεις”!

By

Καιρός να δουλέψουμε όχι μόνο το σώμα μας αλλά και την αυτοπεποίθησή μας!

Επειδή δεν τους βλέπεις, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν! Οι μυς της ψυχολογίας μας είναι πάντα έδω και ειδικά της αυτοπεποίθησής μας τους αφήνουμε αγύμναστους.

Συμπεριλαμβάνομαι και εγώ σε αυτούς που δεν δουλεύουν αυτό το κομμάτι, από κάποιον ενδόμυχο φόβο μήπως και με θεωρήσουν “ψώνιο”.

Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από το να “πέφτουμε” ψυχολογικά, να μην διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και να ανεχόμαστε όσα δεν θα έπρεπε. A, και να μην ξεχάσω, κάνουμε όλες τις λάθος επιλογές!

Για αυτό κορίτσια μου, θέλω σήμερα να κάνουμε ένα διαφορετικό workout, ένα workout ψυχής για  να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας με  3 απλές “ασκήσεις” από την Susan David, Ph.D., κλινική καθηγήτρια ψυχολογίας στο Harvard Medical School και συγγραφέα του βιβλίου Emotional Agility! – διάβασέ το, αξίζει και δες το video για να τις εμπεδώσεις-

1. Νιώσε τα συναισθήματα σου

Έρευνες έχουν δείξει πως το να “μάχεσαι” ενάντια στα συναισθήματα σου, γίνονται πιο δυνατά. Το “κλειδί” είναι να αναγνωρίσεις τις αρνητικές σκέψεις, χωρίς να τις αφήνεις να σε καθορίζουν. “Όλα τα συναισθήματα – θετικά και αρνητικά – είναι προσωρινά” σημειώνει η David. “Δώσε χώρο γι’αυτά τα συναισθήματα και επίτρεψε στον εαυτό σου να προχωρήσει”. Μία άσχημη μέρα στη δουλειά δε σημαίνει πως δε μπορείς να περάσεις τέλεια στο μάθημα spinning που έχεις αργότερα.

2. Δες τη μεγαλύτερη εικόνα

Φαντάσου πως βρίσκεσαι σε ένα meeting κι ένας συνάδελφός σου δέχεται συγχαρητήρια για μία δική σου ιδέα. Η αντίδραση σου, πιθανόν, θα είναι να σταματήσεις να συνεισφέρεις στο εν λόγω meeting και να κλειστείς στον εαυτό σου. “Αλλά, ρώτησε τον εαυτό σου γιατί πήγες σε αυτό το meeting εξαρχής” λέει η David και συμπληρώνει “έχει μεγαλύτερη αξία να δεχτείς συγχαρητήρια ή να συνδεθείς με την ομάδα σου και να κάνετε πρόοδο;”. Άσε την ενόχληση να περάσει και μπες ξανά στο παιχνίδι!

3. Γίνε φίλος σου

Αντιμετωπίζεις ένα δίλημμα; Είτε πρόκειται για μία χλιαρή σχέση είτε για ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, ρώτησε τον εαυτό σου τι θα συμβούλευες αντίστοιχα έναν φίλο σου, εάν βρισκόταν στην ίδια κατάσταση. “Ακούγεται απλό, αλλά είναι φανταστικό όταν βλέπεις πόσες λύσεις μπορείς να βρεις όταν δεις τον εαυτό σου από μία άλλη οπτική” εξηγεί η David. Εναλλακτικά, ρώτησε τον εαυτό σου τι θα σε συμβούλευε ο άνθρωπος που σε αγαπάει περισσότερο στον κόσμο.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News