Δροσίσου τα βράδια με μερικές σούπερ οικονομικές αλλαγές στο σπίτι σου!

By

Θα σου πω πολλά… θα σου πω τα κλασικά και μερικά πιο πολύπλοκα. Άλλα τα έχεις ακούσει και άλλα θα αναγκαστείς να τα ακούσεις (τώρα που δεν θέλεις να πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου για ηλεκτρικό ρεύμα). Με λίγα λόγια, το κλιματιστικό βγαίνει από το παιχνίδι και επιστρέφουμε στις παλιές καλές και οικονομικές μεθόδους που χρησιμοποιούσαμε πριν εφευρεθούν τα air-condition. Το’χουμε; Φυσικά και το χούμε!

kl_drosia01

Σιγουρέψου πως ο ανεμιστήρας οροφής σου περιστρέφεται προς τη σωστή κατεύθυνση

Αν έχεις έναν τέτοιο (που καλό θα ήταν να έχεις γιατί αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να δροσίζεσαι) σιγουρέψου πως όταν είσαι από κάτω του σου έρχεται η απαραίτητη δόση δροσιάς. Αν δεν συμβαίνει απλά άλλαξέ του κατεύθυνση. Ένας ανεμιστήρας οροφής για να δροσίζει θα πρέπει να κινείται αριστερόστροφα.

Έξτρα tip: Γνώριζες πως αλλάζοντάς του απλά κατεύθυνση και κάνοντάς τον να πηγαίνει δεξιόστροφα μπορεί να σε ζεσταίνει τον χειμώνα; Είναι αλήθεια!

kl_drosia02

Χρησιμοποίησε σωστά τους ανεμιστήρες δαπέδου

Προσωπικά έχω πάντα έναν τέτοιο ανεμιστήρα σε λειτουργία τα βράδια όταν κοιμάμαι και όντως κάνει πολύ καλή δουλειά. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να βάλεις έναν ανεμιστήρα κοντά στα πόδια σου και έναν κοντά στο κεφάλι σου (χωρίς να σε χτυπάει σε αυτό) έτσι ώστε να δημιουργείται το εφέ του ρεύματος που δημιουργούν τα παράθυρα. Και μόνο που το σκέφτηκα δροσίστηκα!

Κάνε τον ανεμιστήρα σου ακόμα πιο δροσιστικό

Αυτό το tip θα σου πάρει τα μυαλά όπως πήρε και τα δικά μου όταν το πρωτοδοκίμασα. Aν βάλεις ένα μπολ με παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα σου και τον ανοίξεις, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο δροσιστικό. Επίσης μπορείς να κρεμάσεις ακόμα και μια βρεγμένη πετσέτα πάνω στον ανεμιστήρα σου. Θα πάθεις απλά την πλάκα της ζωής σου και θα αφήσεις μια και καλή τα air-condition να σκουριάσουν από τη μη χρήση τους.

kl_drosia03

Κάνε ντους με κρύο νερό

Εδώ η χρησιμότητα είναι διπλή. Και θα δροσιστείς τρελά και θα σφίξει και το κορμί σου. Ομολογώ πως το συγκεκριμένο tip δεν το ακολουθώ ποτέ γιατί είμαι κρυουλιάρα. Αλλά το αγόρι μου που το κάνει κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο δεν το αλλάζει με τίποτα. Είναι τόσο δροσερός μετά που σκεπάζεται κιόλας για να κοιμηθεί. Μπορεί να μην διαρκεί όλο το βράδυ η δροσιά αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς όμορφα.

Κράτα τις κουρτίνες κλειστές

Αν το υπνοδωμάτιό σου χτυπιέται αλύπητα από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καλό είναι να τον κρατάς όσο γίνεται περισσότερο μακριά. Έχε κλειστές τις κουρτίνες σου έτσι ώστε να μην ζεσταίνεται το δωμάτιό σου ακόμα περισσότερο.

kl_drosia05

Οι λύσεις είναι πολλές και αν δοκιμάσεις έναν συνδυασμό τους σίγουρα θα βρεις τον τρόπο να διατηρείς το σπίτι σου και τον εαυτό σου δροσερό. Η κρίση μας κάνει να βάζουμε το μυαλό μας να δουλεύει για να βρίσκει ακόμα πιο δημιουργικές λύσεις και αυτό είναι ένα από τα καλά της…

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News