Είναι καλό να είσαι αντιπαραγωγική που και που!

By

Με λίγα λόγια… η τεμπελιά είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι μερικές φορές και θα σου πω και το λόγο. Έτσι… για να τεμπελιάζεις έχοντας και αιτία (μπας και σε ρωτήσει κανείς. Να ξέρεις τι θα του πεις).

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Beth McLean παραδέχεται πως δεν είναι παραγωγική. “Μερικές φορές ξοδεύω ολόκληρες μέρες χωρίς να κάνω τίποτα”, λέει. Εκείνες τις ημέρες νιώθει τύψεις αλλά από την άλλη πιστεύει πως κάποιες φορές το να είσαι ξαπλωμένη και να ονειροπολείς ή να χάνεσαι μέσα στα online μαγαζιά και να ψωνίζεις με τις ώρες, έχει τα πλεονεκτήματά του.

kl_tempela01

“Πάντα αισθάνομαι πως δεν έχω ιδέες όταν τις χρειάζομαι αλλά όταν διανύω αυτές τις αντιπαραγωγικές μέρες, τότε είναι που “σκάνε” όλες στο κεφάλι μου”, λέει.

Δεν πρέπει να είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου. Δεν πειράζει να μην κάνεις τις δουλειές του σπιτιού μια Κυριακή και να διαβάσεις ένα βιβλίο αντί γι’αυτές. Η γη θα συνεχίσει να γυρίζει και όλα θα γίνουν ακόμα και αν δεν τα κάνεις στην ώρα τους μια φορά. Όταν θέλεις να απολαύσεις μια μέρα χωρίς να κάνεις τίποτα ή κάνοντας τα δικά σου πράγματα, απλά κάν’το. Μην σκέφτεσαι ούτε τις τύψεις ούτε τίποτα. Ζήσε τη στιγμή με χαρά και γαλήνη ψυχής. Άλλωστε, το χρειάζεσαι που και που.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News