Ένα απλό trick που θα οργανώσει με τον πιο υπέροχο και εύκολο τρόπο τη ζωή σου!

By

Η αλήθεια είναι πως πάσχω εδώ και πάααρα πολλά χρόνια από “χρόνια χρονοτριβία”. Η λογική μου είναι πάντα η εξής: Aν δεν κάνω κάτι τι στιγμή που θα μου το πει κάποιος, μπορεί να το ξεχάσω για πάντα ή τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά μέχρι που βρέθηκα αντιμέτωπη με αυτό το trick που πραγματικά με άφησε με το στόμα ανοιχτό λόγω της απλότητας και της ευκολίας του. Δες ποιο είναι αυτό και αποφάσισε μόνη σου αν σου κάνει ή όχι.

Διάβασα κάποια στιγμή σε ένα άρθρο για μια κοπέλα η οποία είπε πως η τεχνική της για να είναι πιο αποδοτική και πιο παραγωγική στη δουλειά και στο σπίτι της ήταν η εξής: “Απλά άγγιξέ το μια φορά”Για να καταλάβεις αυτό που σου λέω θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα…

Σου στέλνει κάποιος ένα email στο οποίο σε καλεί σε ένα event. Εσύ, αυτό που κάνεις συνήθως, είναι να το διαβάσεις και να συνεχίσεις με τις δραστηριότητές σου ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα το θυμηθείς και πάλι για να μπορέσεις να απαντήσεις. Δεν συμβαίνει, όμως, ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) αυτό. Αυτό είναι το λάθος σου!

  • Με το που ανοίξεις το email σου, άγγιξέ το μόνο μια φορά και ασχολήσου με αυτό. Κάνε ό,τι χρειάζεται για να λύσεις το συγκεκριμένο θέμα.

  • Αν θέλεις να πας στο event, άνοιξε το ημερολόγιό σου και δες τι έχεις να κάνεις εκείνη την ημέρα. Αν δεν έχεις τίποτα, πρόσθεσε απλά το συγκεκριμένο event.

  • Aπάντησε στο email και τελείωσε. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ξανά με αυτό.

kl_organosi01

Μην διαβάζεις ποτέ απλά κάτι με σκοπό να επιστρέψεις αργότερα γιατί μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψεις για να το ξαναδιαβάσεις μπορεί να είναι αργά. Από την άλλη μεριά μπορεί και να ξεχάσεις ότι το διάβασες έστω και την πρώτη φορά με αποτέλεσμα να χάσεις κάποια ευκαιρία, κάποιο event ή κάποια πληροφορία την οποία θα ήθελες να ξέρεις νωρίτερα.

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή θέλουν πειθαρχία, έτσι θέλει και αυτό. Ξεκίνα εφαρμόζοντάς το στην καθημερινότητά σου και θα διαπιστώσεις πως αμέσως όλα θα γίνουν πιο απλά στη ζωή σου, πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Θα δεις πως θα γίνεις ακόμα πιο παραγωγική στη δουλειά και πιο οργανωτική στο σπίτι σου μιας και μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο trick και εκεί.

kl_organosi03

Πάνω από όλα αυτό το απλό trick καθαρίζει το μυαλό σου και δεν το γεμίζει με πληροφορίες τις οποίες θέλεις να θυμάσαι για να επεξεργαστείς κάποια στιγμή αργότερα. Το αργότερα είναι το τώρα και τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να κάνεις όλα όσα εμφανίζονται στον δρόμο σου.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News