Ένα λεπτό διαλογισμού την ημέρα…αρκεί!

By

Ομολογώ πως στο παρελθόν αφιέρωνα πάρα πολύ χρόνο στο να κάνω διαλογισμό. Μπορεί να καθόμουν και μια ώρα ολόκληρη σε μια καρέκλα με τα μάτια κλειστά προσπαθώντας να νιώσω αυτήν την ευδαιμονία. Τις περισσότερες φορές δεν τα κατάφερνα μέχρι που κάποια στιγμή αποφάσισα να τον κόψω.

Τελικά συνειδητοποίησα με την πάροδο των χρόνων πως δεν χρειάζεται να κάθομαι ώρες ολόκληρες διαλογιζόμενη. Μερικά λεπτά ή ακόμα και ένα λεπτό είναι αρκετό για να σου φέρει τα αποτελέσματα που θέλεις.

Ακόμα και ένα λεπτό την ημέρα διαλογισμού μπορεί να σε κάνει πολύ πιο θετική, αλλάζοντας πολλές από τις κακές σου συνήθειες χωρίς να το πολυκαταλάβεις και να βελτιώσεις σιγά ­σιγά την ψυχολογία σου σε χρόνο ρεκόρ.

kl_dialogismos01

Ξεκίνα, λοιπόν, μόνο με ένα λεπτό διαλογισμού το πρωί, επικεντρώνοντας την προσοχή σου στην αναπνοή σου. Μετά από μία με δύο αναπνοές οι σκέψεις θα έρχονται. Μην τους αντιστέκεσαι. Μόλις καταλάβεις ότι έχεις ξεφύγει απλά ξαναγύρισε πίσω και νιώσε και πάλι την αναπνοή σου. Πολύ σύντομα τα θετικά αποτελέσματα που θα έχεις θα σε κάνουν να θέλεις να αυξήσεις αυτό το ένα λεπτό σε δύο λεπτά, σε τρία λεπτά κλπ.

Αν είσαι από αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους ούτε ένα λεπτό διαλογισμού τότε υπάρχουν εξειδικευμένα κέντρα που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό. Το Anadysis που είναι ένα κέντρο θεραπειών εκγύμνασης και διαλογισμού ευθυγράμμισης σου προσφέρει θεραπευτικές ασκήσεις που θα σε κάνουν να νιώσεις πιο ευτυχισμένη.

kl_dialogismos02

Οι επιλογές είναι πολλές… yoga, pilates, barre method, aerial yoga, tai chi, visyasa flow yoga αλλά και απλό διαλογισμό, αν αυτό χρειάζεσαι.

Μπες στην ιστοσελίδα www.anadysis.gr και βρες τη “γυμναστική” που θα σου χαρίσει τη γαλήνη και την ηρεμία που αναζητάς.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News