Εσύ έμαθες ποια είναι τα fitness trends του 2016;

By

Εσύ έμαθες ποια είναι τα fitness trends του 2016; Για να μη μένεις πίσω στη μόδα και στη γυμναστική σου, έψαξα, έμαθα και σου συγκέντρωσα τα 10 fitness trends του 2016. Προγράμματα γυμναστικής, τεχνικές και εξοπλισμοί σε περιμένουν παρακάτω. Εσύ τι θα επιλέξεις για φέτος;

Τα 10 fitness trends του 2016:

Η φορητή τεχνολογία
Γέμισε με gadgets την άσκηση σου. Από ιχνηλάτες γυμναστικής (fitness trackers), έξυπνα ρολόγια, οθόνες καρδιακού ρυθμού μέχρι συσκευές GPS.

fitness-trends-tech

Κάνε το βάρος σου σύμμαχο σου στη γυμναστική
Χρησιμοποίησε ελάχιστο εξοπλισμό και δώσε βάση στο βάρος σου κατά την άσκηση σου. Διατήρησε καλή φυσική κατάσταση χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματος σου.

Κάνε υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT)
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έντονες ασκήσεις, που ακολουθούνται από ένα σύντομο διάλειμμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γνωστή μας Tabata.

Διάλεξε προπόνηση αντοχής
Η ενσωμάτωση της προπόνησης δύναμης είναι ένα ουσιαστικό μέρος σε ένα πλήρες πρόγραμμα άσκησης για όλα τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

Ζήτα βοήθεια από εκπαιδευμένους και έμπειρους επαγγελματίες άσκησης
Λόγω του μεγάλου αριθμού των οργανισμών, που προσφέρουν πιστοποιήσεις στους «health & fitness» επαγγελματίες, είναι σημαντικό να επιλέγουμε επαγγελματίες που πιστοποιούνται μέσω προγραμμάτων που είναι διαπιστευμένα από την Εθνικές Επιτροπές Πιστοποίησης

Πες ναι στο personal training
Κάνε εξατομικευμένη άσκηση με βοηθό έναν personal trainer. Θα σου βγάλει πρόγραμμα άσκησης αποκλειστικά στις ανάγκες σου και θα σε παρακολουθεί για τυχόν λάθη αλλά και τεμπελιές σου στις ασκήσεις.

Η νέα μόδα της λειτουργικής προπόνησης
Η λειτουργική προπόνηση δίνει έμφαση στη δύναμη σου και χρησιμοποιεί κινήσεις από την καθημερινότητά σου.

beyonce-kick-push-up-3

Γυμναστική και για τους ηλικιωμένους
Όσο η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού μεταβάλλεται, πολλοί γυμναστές δημιουργούν κατάλληλα προγράμματα, προκειμένου να κρατήσουν τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας υγιείς και δραστήριους.

Άσκηση με αποτελεσματική απώλεια βάρους
Όπως είναι γνωστό εκτός από τη διατροφή, βασικό ρόλο παίζει και η γυμναστική στην απώλεια βάρους. Προτίμησε προγράμματα άσκησης απώλειας βάρους, που ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερο την τακτική άσκηση και τον περιορισμό των θερμίδων για καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους.

fitness-trends

Κάνε γιόγκα για χαλάρωση
Η γιόγκα χρησιμοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένες σωματικές στάσεις με στόχο την υγεία και την χαλάρωση. Περιλαμβάνει Power Yoga, Yogalates, Bikram, Ashtanga, Vinyasa, Kripalu, Anurara, Kundalini, Sivananda κ.ά.

Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει….

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News