Great People: Δύο άνθρωποι κάνουν όλο τον κόσμο να παραμιλάει με τις σάλτσες τους (και μάλιστα μέσα στην κρίση)!

By

Ένας μαθηματικός -ο Μανώλης- και μια βιομηχανική ψυχολόγος -η Έλλη- αποφάσισαν μέσα στην καρδιά της κρίσης, το 2012, να δημιουργήσουν τη σειρά Απλά Ελληνικά-Simply Greek.

Η ιδέα τους εκπληκτική και η ποιότητα των προϊόντων τους μοναδική. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να τους προσεγγίσω και να σου μεταφέρω όλα όσα μου είπαν… έτσι, για να εμπνευστείς και να πάρεις και εσύ δύναμη!

Αυτό που λένε πως μέσα στην κρίση μπορούν να βρεθούν ευκαιρίες δεν είναι τυχαίο και έχει βάση. Η Έλλη και ο Μανώλης δεν τα έβαλαν κάτω μπροστά στην κρίση, δεν δέχτηκαν έτσι απλά τη μοίρα τους και δημιούργησαν σάλτσες και μαρμελάδες σαν αυτές της γιαγιάς. Η υφή και η γεύση τους θυμίζουν σπίτι και οι τιμές τους είναι πολύ ανταγωνιστικές.

kl_saltsa03

Δίνουν έμφαση στη γεύση

Όπως μου είπε η Έλλη τα ποσοστά των συστατικών τους είναι πολύ ανεβασμένα και εννοούν όλα όσα γράφονται στις ετικέτες από τα βαζάκια. Όταν λένε “τομάτα βασιλικός” εννοούν πως το προϊόν έχει κατά 17% βασιλικό. Την ίδια ακριβώς φιλοσοφία ακολουθεί όλη η σειρά η οποία αποτελείται από 17 προϊόντα και 7 για φιλανθρωπικό σκοπό.

kl_saltsa01

Δεν το βάζουν κάτω

Μπορεί η πρώτη κρίση να τους έκανε να δυναμώσουν και να συνεχίσουν με ανοδική πορεία αλλά η δεύτερη κρίση (αυτή των capital controls) τους πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Όπως όλος ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα αλλά κάνουν υπομονή και με θετική σκέψη εύχονται όλα να είναι σύντομα πολύ καλύτερα.

kl_saltsa04

Και τώρα θα πεινάσεις…

Οι σάλτσες της Έλλης και του Μανώλη είναι έτοιμες και μπορείς να τις φας με όποιο τρόπο θέλεις. Κρύες από το βαζάκι σαν ντιπ, σαν άλλειμα, σε καναπεδάκια, ντάκο, ζεσταμένες με ζυμαρικά αλλά και σε πίτσα, κοκκινιστά, φασολάδες και ό,τι άλλο σκαρώσει η φαντασία σου.

Δεν θα μπορούσα να μην το ρωτήσω… #dontjudgeme

Δεν θα μπορούσα να μην ρωτήσω αν υπάρχουν σάλτσες με λίγες θερμίδες για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά και ποια είναι η top σάλτσα τους. Όπως το φανταζόμουν… από θερμίδες είμαστε μια χαρά. Τα 100 γρ. σάλτσας κυμαίνονται από 70 έως 95 θερμίδες ανάλογα με τη σάλτσα οι οποίες δεν είναι πολλές ενώ η top σε πωλήσεις σάλτσα-που είναι και η αγαπημένη της Έλλης και την τρώει από το βαζάκι με το κουταλάκι-είναι η Τομάτα & Μαυροδάφνη.

kl_saltsa06

Και από τιμές πώς πάμε;

Λίγα λεπτά διαφορά έχουν οι Simply Greek σάλτσες από τις βιομηχανοποιημένες και πραγματικά ξέρεις τι τρως. Αξίζει τον κόπο, δεν νομίζεις; Ειδικά όταν ξέρεις πως έχουν βραβευτεί με βραβεία γεύσης Great Taste και δημιουργούνται καθημερινά με πάθος και μεράκι από δύο ανθρώπους που παρόλο που δεν έχουν σπουδάσει αυτό που κάνουν το αγαπούν όσο τίποτα.

kl_saltsa02

Τι θα συμβούλευες Έλλη έναν νέο άνθρωπο που δεν έχει δουλειά και τα βλέπει όλα μαύρα;

“Να επιμείνει και να κρατάει όσο γίνεται το κεφάλι ψηλά. Σήμερα η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά πρέπει πάντα να κρατάμε την αισιοδοξία μας και να επιμένουμε στους στόχους μας αλλά και τα όνειρα μας”.

Ευχαριστώ πολύ την Έλλη και τον Μανώλη που μίλησαν στο kl2real και σε μένα. Μου έδωσαν αρκετό food for thought και έμπνευση για να μην το βάλω ποτέ κάτω.

Τις σάλτσες Simply Greek μπορείς να βρεις σε παντοπωλεία, κρεοπωλεία, καφεκοπτεία, deli κλπ. ενώ γίνονται και εξαγωγές στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ελβετά, Αυστρία, Ολλανδία, Ρωσία, Ουκρανία, Χονγκ Κονγκ, Ντουμπάι, Ινδία) με την Αυστραλία να τις προτιμά περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

You may also like

Follow @keepupgr

Hot News